Update je flashplayer
RSS
 
Laatste nieuws Meest gelezen

Introducties & Acties:

 
ga Naar het archief Introducties en Acties
 
ga Naar het archief Advertorials

Horecava: La Place wint Duurzaamheidsaward

Out-of-home | 10-01-2011 12:24 | Eelco Brandes

Horecava: La Place wint Duurzaamheidsaward

AMSTERDAM - Restaurantketen La Place heeft op de Horecava de Duurzaamheidsaward gewonnen voor een ‘cradle to cradle’ concept dat is opgezet in samenwerking met Green Recycled Organics (GRO) en agf-distributeur Vroegop-Windig.

De uitreiking van deze nieuwe prijs vond plaats op de eerste dag van de Horecava, de nationale horecabeurs in Amsterdam RAI. Vroegop-Windig brengt de koffiedrab van La Place (220 ton per jaar) naar GRO, die het hergebruikt voor de duurzame teelt van oesterzwammen en shii-take. Deze paddenstoelen gaan vervolgens weer terug naar La Place. In de ogen van de jury “een geweldig voorbeeld van duurzaamheid.” Walter Seib, directeur La Place, was trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen. "Het winnen van de award is een mooie waardering voor een innovatief project. Hopelijk zullen vele ondernemers dit initiatief volgen. La Place is continu bezig om verantwoord en duurzaam door te voeren in gerechten en productie. We zijn constant aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en in dit project hebben we de perfecte partners gevonden om het uit te voeren”, zegt Seib.

Behalve de Duurzaamheidsaward werd ook de jaarlijkse Horecava Innovation Award 2011 uitgereikt, die werd gewonnen door Bureau voor Akoestische Zaken met De Greenwall. De duurzame designwand van Noors rendiermos verbetert de akoestiek in ruimtes. De overall winnaar Greenwall is gekozen uit de categoriewinnaars, waaronder ook die van Food & Beverage, welke naar Kate’s Cakes, cup cakes van Molco (CSM Benelux) in Bergen op Zoom ging.

Bron:

Delen |
Naar het complete nieuwsoverzicht