25 Juni 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Meer horeca in cafés van de HAN

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Meer horeca in cafés van de HAN

ARNHEM-NIJMEGEN - De cafés op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan op de schop. “We gaan ze verder doorontwikkelen en meer horeca toevoegen.”

Dat vertelt Maj Mulder, vestigingsmanager van de HAN. Tot nu toe konden studenten in de cafés terecht om onder het genot van een kop koffie of thee te studeren en aan het eind van de middag een biertje te drinken. “De bedoeling is dat er meer een horecaconcept wordt neergezet”, vertelt Mulder. “De kwaliteit van food moet op horecaniveau zijn in de doorontwikkelde cafés. Dat gaan we doen door een shared food -concept te introduceren.” De veranderingen gaan komende zomer beginnen op de Hogeschool in Arnhem. “Nijmegen volgt later. Daar zal het concept in oktober zijn doorgevoerd”, aldus Mulder.

Wereldkeuken
Het nieuwe foodconcept houdt in dat er op een plank drie kleinere gerechten worden geserveerd uit een bepaalde wereldkeuken. “Het is de bedoeling dat dit wordt aangeboden voor een prijs van 6 tot 8 euro, per plank. Zo geniet de gast van shared food en een gedeelde rekening.” Het shared food kan de hele dag in de cafés worden besteld. “We zien namelijk dat all day -concepten ontzettend populair zijn en dat is ook terug te zien in de horecawereld. De hele dag door worden gerechten aangeboden die niet zo zeer zijn verbonden aan een lunch- of dinermoment.”

Waste
Met de doorontwikkeling van de cafés hoopt de HAN ook voedselverspilling tegen te gaan. “Met kleinere gerechten heb je meer controle over ingrediënten, en de hoeveelheid die weggegooid wordt zal naar verwachting gaan krimpen”, vertelt de vestigingsmanager van de hogeschool.

Bron: Out.of.Home Shops