25 September 2017
Home > Nieuws > Algemeen > Nieuw foodconcept op Hembrugterrein Zaandam

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Nieuw foodconcept op Hembrugterrein Zaandam

ZAANDAM- Zaandam heeft er een nieuw ‘eet- en drinkspot’ bij: Lab-44 op het Hembrugterrein. Dit concept bestaat uit een restaurant, een mini bierbrouwerij van brouwerij Hoop, een productieruimte van Zaanse Sambal, een Paplab en vergaderplekken.

Initiatiefnemer is Paul Riteco, die ook eigenaar is van brouwerij Hoop in Zaandijk en restaurant Hoop op d’Swarte Walvis in Zaandam. Tijdens de opening was er veel animo voor het Paplab, een foodconcept waar pap volgens de eigenaar een nieuwe betekenis en smaak krijgt.

Locatie
Lab-44 bevindt zich in een oud gebouw en was in het begin van de 20e eeuw een gifgaslaboratorium. Het pand verkeerde de laatste jaren in slechte staat. Stadsherstel Amsterdam nam de restauratie voor zijn rekening, mede met behulp van een provinciale subsidie. Het Hembrugterrein is met ruim 42 hectare een groots binnenstedelijk ontwikkelgebied. Vanaf 2018 wordt dit hele gebied door een nieuwe eigenaar ontwikkeld, inclusief duizend woningen.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops