20 Augustus 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Van Dobben maakt 'Zuid-Koreaanse' bitterbal

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Van Dobben maakt 'Zuid-Koreaanse' bitterbal

TILBURG- Van Dobben heeft besloten om speciaal voor tijdens de Olympische Winterspelen in het Holland Heineken House in Zuid-Korea een bitterbal te ontwikkelen. Meestercroquettenmaker Piet Brink heeft hiervoor gekozen om het importeren van snacks naar Zuid-Korea ingewikkeld is. 

Brink komt op 7 februari aan in Zuid-Korea en heeft dan twee dagen de tijd om een origineel Van Dobben receptuur te ontwikkelen met lokale ingrediënten. Vanaf 9 februari gaat hij 17 dagen lang, dagelijks 1300 bitterballen op ambachtelijke wijze met de hand draaien om het Oranjefeest in het Holland Heineken House compleet te maken.

120 kilo rundvlees, 100 kilo bloem, 100 kilo groenten
In totaal zal Brink tijdens de Olympische Spelen meer dan 22.000 bitterballen draaien. Hiervoor gebruikt hij onder andere 120 kilo rundvlees, 100 kilo bloem, 60 kilo roomboter, 60 kilo variëteit groenten en 40 kilo ui, 60 kilo ei en 250 kilo paneermeel. ”We gaan ter plekke het lokale rundvlees snijden, 450 liter bouillon trekken en de kruidenmelange samenstellen. Samen met de bloem en de boter maken we - ook in Zuid-Korea - ragout voor de bitterballen met de topkwaliteit die Nederlanders van Van Dobben gewend zijn", vertelt Piet Brink in een persbericht. “Met de bitterballen willen we de Olympische sporters en hun supporters het gevoel van thuis geven. En we hopen natuurlijk dat we ook prominenten zoals misschien wel premier Mark Rutte of leden van het Koninklijk Huis kunnen laten genieten van een heerlijke Hollandse bitterbal.”

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops