14 December 2017
Home > Nieuws > Catering > Appèl stimuleert als eerste plantaardige voeding

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Appèl stimuleert als eerste plantaardige voeding

’S HERTOGENBOSCH- Bedrijfscateraar Appèl is het eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance (GPA). De GPA is een nieuw samenwerkingsverband van partijen die werken aan eiwitrijke voeding uit duurzame, plantaardige bronnen. 

Appèl laat in een persbericht weten ervan overtuigd te zijn dat zij alleen de allerbeste foodbeleving kan realiseren als er wordt bijgedragen aan het geluk en de gezondheid van haar gasten en medewerkers, de samenleving en het milieu. Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl: “Door plantaardige voeding te stimuleren in onze restaurants leveren we als cateraar onze grootste bijdrage. De transitie naar meer plantaardige eiwitten biedt voordelen voor de gezondheid en het milieu. Met ons lidmaatschap van de GPA willen we dit extra versnellen.”

Duurzamer voedselsysteem
De GPA bestaat uit aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten. Zij hebben de gedeelde visie: een duurzamer voedselsysteem. Dit is te behalen door de overgang naar eiwitten van plantaardige oorsprong zoals noten, zaden, algen, paddestoelen en peulvruchten. Jeroen Willemsen van de GPA juicht de toetreding van Appèl toe. “De toetreding van Appèl is een signaal dat de plantaardige beweging in ons land steeds groter wordt. Met daarin een cruciale rol voor koplopers die Nederlanders thuis én buitenshuis kunnen helpen naar een meer plantaardig dieet”. Dat laat hij weten in hetzelfde persbericht. 

Bron: Out.of.Home Shops