18 Augustus 2017
Home > Nieuws > Horeca > Broodje sprinkhaan bij Bagels & Beans

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Broodje sprinkhaan bij Bagels & Beans

DEN BOSCH - Vanaf volgende week staat bij Bagels & Beans een broodje sprinkhaan, krekel en meelworm op de menukaart.
 

Vrijwel ieder jaar krijgt de menukaart van Bagels & Beans een flinke make-over. Sommige producten verdwijnen van de kaart en populaire tijdelijke specials krijgen een vast plekje. Vanaf 14 augustus kunnen gasten van het nieuwe menu genieten. De Bugs Bagel is een samenwerking met Delibugs, dat in 2011 startte met de verkoop van eetbare insectensoorten.

Zelf kweken
Inmiddels kweekt en verwerkt het bedrijf ze zelf ook. Samen met Bagels & Beans ontwikkelden ze een bageltopping met krekels, meelwormen en een mix van geselecteerde kruiden. Het geheel wordt geserveerd met een sprinkhaan als garnering. Maar waarom een bagel met insecten? ‘Waarom niet?’, reageert Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans. ‘Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.’

Smakelijk
‘Ze zijn echt bijzonder smakelijk’, benadrukt Ronald. ‘En trouwens, je vergist je mooi als je denkt dat je nooit insecten eet. Kijk maar eens op de verpakking van roze koeken. Daar staat dat er een kleurstof met E-nummer E120 in zit. Dat wordt gemaakt van schildluizen. Het zit bijvoorbeeld ook in aardbeienyoghurt en milkshakes.’ We zijn eigenlijk al lang gewend aan het eten van insecten, wil Ronald maar zeggen. Volgens het Voedingscentrum zijn insecten qua voedingswaarde vergelijkbaar met vis, kip, rund en varkensvlees. Ronald: ‘Insecten zijn lekker en gezond. Bovendien zijn ze veel duurzamer dan andere dierlijke eiwitbronnen. Het is de voedingsbron van de toekomst!’

Naast de Bugs Bagel bevat de nieuwe menukaart nog verschillende andere verrassingen die te proeven zijn in alle Bagels & Beans vestigingen. Ninande Thio, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘De tijdelijke specials Awesome Prana Bagel met hummus en dukkah, de bagel met bospaddenstoelenkroketjes en de bagel met gegrilde courgette en buffelmozzarella waren zo populair dat we ze op de kaart hebben gezet. Nieuw zijn bijvoorbeeld de desembagels, groente- & champignonballetjes, vegan creamcheese en paddenstoelenkoffie."

Bron: Lunchroom