Peter Scholte door Michiel Ton.jpg

Catering

Chef-kok Peter Scholte start bij Jaarbeurs

UTRECHT - De Koninklijke Jaarbeurs heeft chef-kok Peter Scholte aangesteld om het volledige horeca-assortiment van de evenementen te verzorgen. De nieuwe chef is per 1 maart jl. begonnen aan zijn taak. Het is de bedoeling dat Scholte de keuken van de Jaarbeurs verder verduurzaamt.

Redactie |

Peter Scholte werkte voorheen bij Le Garage en The Duchess in het W Hotel, beide in Amsterdam, bij het Spaanse elBulli en bij Hotel Continental in Noorwegen, waar hij een Michelinster verdiende.

Vergroenen

Jeroen van Hooff, ceo bij Koninklijke Jaarbeurs, geeft aan ontzettend blij te zijn met de aanstelling van de nieuwe chef-kok. “De duurzame koksvisie van Peter sluit naadloos aan op de ambitie die we binnen Jaarbeurs hebben om onze horeca nog duurzamer te maken. Afgelopen jaren hebben we ons horeca-assortiment grotendeels vegetarisch gemaakt. We merken dat er nog veel stappen te zetten zijn om onze horeca verder te verduurzamen en daar heb ik met de komst van Peter alle vertrouwen in.”  

Scholte zegt op zijn beurt het mooi te vinden om te zien dat Jaarbeurs al behoorlijke stappen heeft gezet om haar horeca-aanbod te vergroenen. “Onder andere door de samenwerking met Greendish, Too Good to Go en De Koekfabriek. De wereld vraagt om oplossingen en daarom is het niet meer een kwestie van de keuken ‘willen’, maar ‘moeten’ veranderen”, aldus de chef-kok, die in zijn rol als concept- en development chef voor Albron horeca en leisure mede verantwoordelijk was voor het opzetten van circulair horecaconcept The Green House, waar verantwoord en duurzaam koken centraal staat. 

Uit het seizoen

Scholte vindt het belangrijk te ‘vergroenen’: “Er liggen nog zoveel kansen om te koken met groenten en kruiden rechtstreeks uit eigen urban farm of uit de lokale omgeving. Genieten van eten zoals het ooit bedacht is, uit het seizoen. Dat vind ik belangrijk en is helemaal Dutch cuisine. Dit past naar mijn mening ook perfect bij het predikaat ‘Koninklijk’ dat Jaarbeurs draagt. Mijn wens is dat we binnen Jaarbeurs met pure Nederlandse producten werken en dat we hierin voorop lopen. De diverse beurzen en evenementen zijn voor mij een inspiratiebron. Bij de BouwBeurs hoort naar mijn mening een totaal ander gerecht dan bijvoorbeeld bij de Vakantiebeurs.”

Bron: Out.of.Home Shops