INDIANAPOLIS - De Amerikaanse restaurantketen Kentucky Fried Chicken werkt hard aan het imago van meest ‘groene’ hamburgerketen ter wereld. Nieuwe restaurants in moederland de VS worden gebouwd volgens de strenge ecologische LEED-normering.
Het neusje van de zalm op het gebied van milieuvriendelijkheid opende half mei in Indianapolis. Het nieuwste restaurant van KFC in Indianapolis is gebouwd volgens de eisen zoals deze worden gesteld in het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), opgesteld door de U.S. Green Building Council. Het gebouw is ontworpen om 25 procent minder energie en water te gebruiken dan een conventioneel KFC restaurant. Voor de constructie van het pand is niet alleen gebruik gemaakt van materialen uit de regio, ook wordt voor de bouw gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast is het filiaal uitgerust met zeer energiezuinige keukenapparatuur, LED-verlichting, aparte parkeerplaatsen voor hybride auto’s, de nieuwste waterbesparende installaties en een speciaal recyclingsysteem voor afval.
Verantwoordelijkheid
“Dit nieuwe KFC Green restaurant is deel van ons E3 initiatief. Hierin kijken we naar de meest economische manier om energie te besparen en bewust om te gaan met onze grondstoffen en het milieu”, aldus KFC topman Roger McClendon van Yum!Brands Inc. in het vakblad QSR. “KFC heeft een verantwoordelijkheid naar haar klanten, medewerkers en aandeelhouders om vooruit te denken en ons streven naar duurzaamheid te bewerkstellingen. Dit project is een belangrijk onderdeel van onze groene visie voor de toekomst.”
Testlocatie
Volgens McClendon is het nieuwe restaurant in Indianapolis een testlocatie en de resultaten die er worden bereikt, zullen worden geëvalueerd voor de bouw van meer groene KFC’s. De bouw van de Indianapolis KFC volgt op de opening vorig jaar van het KFC/Taco Bell restaurant in Northampton dat werd gewaardeerd met de LEED Gold award.
Bron: Out.of.Home Shops