Catering

Cateringvoorzieningen steeds minder benut

AMSTERDAM - Niet alleen het ontbijt wordt steeds vaker overgeslagen, ook de lunch schiet er bij veel werkende Nederlanders regelmatig bij in. Onderzoek van Eurest wijst uit dat een vijfde van de werknemers de lunch weleens overslaat.

Redactie |

Eurest, onderdeel van Compass Group Nederland , onderwierp ruim 1.100 respondenten aan een vragenvuur over het eetpatroon. Ruim 22 procent bleek de lunch minimaal een keer per week te missen, 10 procent luncht enkele keren per week niet, en 3,2 procent eet nooit tussen-de-middag. Dit eetgedrag leidt tot snackmomenten op andere tijden en tot overgewicht. “De gemiddelde Nederlandse werknemer besteedt al jaren ongeveer vijfentwintig minuten aan de lunchpauze,” vertelt Brigitte Campfens, marketingmanager van Eurest. “Wel is er een duidelijke verandering zichtbaar in het gebruik van cateringvoorzieningen en de locatie waar het eten wordt genuttigd. Meer dan de helft van de werknemers eet de lunch geregeld achter het bureau en neemt niet de tijd en de moeite om in de bedrijfskantine met cateringvoorziening te gaan zitten. En bijna één op de vijf werknemers werkt zelfs iedere dag snel een paar boterhamer weg achter de computer.”

To-go
Volgens Campfens is het aantal werknemers dat in de auto luncht de afgelopen twee jaar opvallend gestegen. En dit vertaalt zich in een ander aanbod van het cateringassortiment. “Er zijn steeds vaker to go-producten beschikbaar, zodat de gasten kunnen eten waar en wanneer ze willen.” Toch kan de bedrijfscatering de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen, denkt Bernard Drion, lector Facility Management aan de NHTV. “We kunnen tegenwoordig overal en altijd individueel werken. Dus wat heeft een medewerker met smartphone en laptop op kantoor te zoeken? Collegiaal ontmoeten, waarbij ervaringen, kennis en ideeën worden uitgewisseld, kan daarmee in de verdrukking komen. Terwijl die uitwisseling juist essentieel is voor het succes van de organisatie. Met bijvoorbeeld gastvrijheid en een goede cateringvoorziening kunnen medewerkers worden 'verleid' om toch naar het kantoor te komen.”

Bron: Compass Group Nederland

dsc01675_small.jpg
dsc01675_small.jpg