Catering

KLM broedt op extra inkomsten via food

 PARIJS - KLM-topman Peter Hartman broedt op creatieve plannen om extra geld te verdienen met onder meer food. "Voor een lekkere, luxe salade, of een broodje met een sappige hamburger, kunnen we de reiziger misschien best laten betalen."

Willem-Paul de Mooij |

 Dat zegt Hartman donderdag in het AD. "We onderzoeken of we reizigers voor een deel van de catering kunnen laten betalen. Niet voor een wijntje of een biertje, maar wel als we iets extra's bieden. Stel dat je geen zin hebt in een standaard maaltijd, dan heb je misschien wel trek in een salade of hamburger. Daar kunnen we dan mogelijk geld voor vragen."

Hartman kan nog niet zeggen wanneer de KLM-burger op het menu staat, maar ziet het wel als reële optie. Hartman: "In een duur hotel betalen mensen in hun kamer van 400 euro per nacht zonder schroom 15 euro voor een biertje uit de minibar, of 10 eurovoor een zakje pinda's. Dan is het toch gek als ze op een vlucht van 200 euro zeggen: 'shit, nou moet ik ook nog een paar euro neerleggen voor een snack waar ik naar smacht'."

Ook voor e-commerce in het vliegtuig ziet Harman mogelijkheden. "Misschien moeten we aan boord wel elektronische winkeltjes beginnen. Daar zouden we de touchscreens in de stoelen voor kunnen gebruiken. Stel dat je met ons naar Nederland vliegt, dan kan je alvast wat boodschappen bestellen bij Albert Heijn. Terug op Schiphol staat dan je mandje klaar. Het is nog toekomstmuziek, maar die kant gaan we op."

Bron: AD

vliegtuigmaaltijd_small.jpg
vliegtuigmaaltijd_small.jpg