Catering

SAB Catering pakt uit op Dag van de Duurzaamheid

NIEUWVEEN – SAB Catering pakt uit op de Dag van de Duurzaamheid. Op 11 november biedt de bedrijfscateraar landelijk in alle 280 bedrijfsrestaurants een lunch van de toekomst aan. Op deze dag wordt ook het nieuwe magazine SAB Duurzaam gelanceerd en worden posters opgehangen om aandacht te vragen voor duurzame catering.

Redactie |

De lunch van de toekomst is speciaal samengesteld met biologische en vegetarische producten. Op het menu staat: biologische tomatensoep, een warm vegetarisch lunchgerecht bestaande uit toast met mozzarella, tomaat en pesto en een sandwich ‘nieuwe paling’. De ‘nieuwe paling’ is een alternatief voor de ernstig bedreigde paling, dat met 95 procent is afgenomen. De nieuwe paling is bij SAB op 11-11 namelijk een makreelsalade. Met het vegetarische lunchgerecht draagt SAB volgens eigen zeggen bij aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen dat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de productie van vlees.

SAB Duurzaam
In het nieuwe magazine SAB Duurzaam gaat SAB uitgebreid in op maatschappelijke standpunten en hoe zij verantwoordelijkheid neemt door gezonde en duurzame keuzes te maken en te bevorderen. Directeur Hans van Heel: “Maatschappelijk ondernemen zit bij SAB in de genen. SAB is opgericht met een maatschappelijk doel en nog steeds is de Stichting SAB 100 procent aandeelhouder en besteedt het uitgekeerde dividend aan vele goede doelen. SAB kiest voor duurzaam ondernemerschap met als uitgangspunt ‘elke positieve stap is er één en minder slecht is niet goed genoeg’.”

Bron:

sab_2008_____1189_2008-03-142.jpg