Onderweg

Horeca

Foodmarkt Den Bosch opent deuren in 2022

’S-HERTHOGENBOSCH – Een Foodmarkt opent na Rotterdam, Amsterdam, Breda en Eindhoven ook in Den Bosch, genaamd De Fam. De overdekte ruimte wordt gevuld met kleine keukens met verschillende culinaire hoogstandjes. De winkel opent aan de Korenbrugstraat in de Uilenburg, midden in de historische binnenstad.

“Wij hebben de ambitie dat Foodmarkt De Fam de sfeer en knusheid van onze prachtige historische Bossche stad via ons mooie terras naar binnentrekt”, zegt horecaondernemer Stephanie Schulte, die ook eigenaar is van de nabijgelegen grand cafés Carras en Bistro Bon. Zij is de uitbater, oprichter en bedenker van het gloednieuwe foodconcept Foodmarkt De Fam. “We willen een kleurrijke, culinaire ontdekkingsreis creëren voor onze gasten, in een urban sfeer. Denk aan veel groen, grote tafels afgewisseld met gezellige knusse hoekjes. Je ruikt wereldse geuren uit de verschillende keukens. Je wordt verleid om allerlei hapjes te proeven die je zullen verbazen en verrassen.”

Vernieuwende concepten
De Foodmarkt opent in het eerste kwartaal van 2022 en biedt ruimte aan tweehonderd gasten. De ruimte beslaat in totaal 350 vierkante meter. Momenteel zijn er al verschillende horecaondernemers in het vizier om hun opwachting te maken op deze locatie. Ze zijn nog op zoek naar vernieuwende concepten. Zo is er nog ruimte voor zeven keukens. Ook is er één speciale micro-keuken zonder gas- of wateraansluiting. “Hier zou een oesterbar kunnen starten, of bijvoorbeeld een concept waarbij Pata Negra recht van het bot wordt gesneden”, zegt Schulte.

Breed aanbod
In De Fam zijn ze op zoek naar een variatie in ondernemers die zoveel mogelijk werken met versbereide en lokale ingrediënten, eigen receptuur, creatieve oplossingen en met een passie voor hun vakgebied. Het is het doel om een afwisselend aanbod met verschillende keukens aan te bieden.

QR-code
Gasten bestellen hun eten en drinken bij de bediening of via een QR-code. Bestellingen worden van tevoren afgerekend en uitgeserveerd door de desbetreffende keuken. Op deze manier ontstaat een vorm van shared dining. Drankjes worden vanuit een centrale bar gemaakt en aan tafel gebracht. Het is ook mogelijk om online eten te bestellen en het thuis te laten bezorgen.

Bron: Out.of.Home Shops

05nopeople.jpg