Horeca

Meer bezoekers voor Gastvrij Rotterdam

ROTTERDAM - Gastvrij Rotterdam wordt steeds groter en professioneler. Ahoy stond van maandag 17 tot en met woensdag 19 september in het teken van de horecabeurs die opnieuw een bezoekersrecord brak. 14264 horecaprofessionals bezochten de beurs. Een stijging van 12 procent ten opzichte van vorig jaar.

Out.of.Home Shops nam ook een kijkje op de beurs, die ook wel bekend staat als het kleine broertje van de Horecava. Hoewel het niet meer klein te noemen is. Gastvrij Rotterdam telde dit jaar maar liefst vijf gevulde hallen. Veel gerenommeerde fabrikanten en groothandels presenteerden zich weer tijdens de drie dagen in Rotterdam. CSM Bakery Solutions, Remia, Paardekooper, Van Oordt, Bidfood en Illy, allemaal waren ze op de beursvloer te vinden. Samen met livekookwedstrijden, presentaties, een pop-uprestaurant, workshops, diverse netwerkmogelijkheden en proefsessies is de beurs voor de horecaondernemer een vaste waarde geworden. “Het is een relatief rustige beurs, maar de klantcontacten die we hier hebben zijn kwalitatief wel goed. We kunnen mensen nog echt even spreken”, was de reactie van meerdere exposanten. Opvallend op de Rotterdamse horecabeurs was het grote aantal stands van relatief kleinere fabrikanten. Een van die nieuwkomers was Bakker Kees. De op horeca gerichte bakkerij maakte in het afgelopen jaar een forse groei door en vond het daarom tijd voor een stand op deze beurs. “We kunnen de productie voor grote aanvragen aan en zijn daarom klaar voor de volgende stap. Afgelopen jaar hebben we met AZ al een hele mooie klant binnengehaald en we hopen hier ook zeker wat aan over te houden”, aldus een enthousiaste Bart Lenting.

Ondertekening
Voor Van Oordt the portion company betekende Gastvrij Rotterdam de start van een nieuwe samenwerking. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in portieverpakkingen nam onlangs de horecatak van Van Strien koekjes over en de officiële ondertekening hiervan vond plaats op de beursvloer. Met de ambachtelijke, met de hand gemaakte koekjes hoopt Van Oordt horecaklanten, maar ook bijvoorbeeld cateringlocaties, kwalitatief goede en duurzaam geproduceerde koekjes en snacks voor bij de borrel te bieden. De langste rij stond voor de stand van Verse Boerderij Friet. De friet, gemaakt op landbouwbedrijf Coorndijck wordt steeds vaker verkocht op verschillende fastservicelocaties, zo laat het bedrijf weten. Het bijzondere aan de friet is dat deze vers wordt gesneden en vervolgens op een speciale manier vacuüm wordt verpakt. Dat maakt de friet in de koeling zo’n vijf dagen houdbaar.

Foodsquare
Tegelijk met het evenement in de Maasstad werd ook de nieuwe foodhotspot van Rotterdam geopend: Foodsquare. Op de Schiedamse Vest hebben meerdere horecaondernemers hun krachten gebundeld. Met de formules Gusto, Olympia, Dertien, Hudson Bar&Kitchen, Lola, Nazar, Roes, The Walk’in Fish en Proeflokaal Reijngoud vormt Foodsquare naar eigen zeggen een mooie afspiegeling van het multiculturele karakter van de stad. De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy.

Bron: Out.of.Home Shops

samenwerkingsovereenkomst_van_strienvan_oordt-a900x525.jpg