Catering

Appèl kweekt eigen zwammen

’S-HERTOGENBOSCH - Cateraar Appèl heeft in haar bedrijfsrestaurant bij de provincie Overijssel de eerste ‘growkit’ staan van Brans Oesterzwamkwekerij.

Lisa van der Linden |

De growkit is een speciale kit waarmee de cateraar oesterzwammen kan kweken op koffiedik om deze vervolgens zelf te verwerken in de gerechten die worden bereid. “De zwammen worden vers verkocht of gebruikt in bijvoorbeeld bitterballen. Appèl is de eerste die de growkit van Michel Brans gebruikt op locatie”, vertelt woordvoerder Maartje Vugts.

Oogstdag
In het restaurant worden de oesterzwammen gekweekt en elke twee weken is er een oogstdag. “Dan oogsten we de zwammen die de gasten dagelijks hebben zien groeien. Doordat zowel de gasten als medewerkers het hele proces van kweken, oogsten en verwerking ervan zien, ontstaat er veel passie voor het product.”

Bron: Out.of.Home Shops

oesterzwammen.jpg