Slijterijen

Fabrikanten

Introducties

Bacardi helpt horecaondernemers meer mensen te bedienen

ROTTERDAM - Of het nou door de coronapandemie komt of niet: de populariteit van cocktails is ongekend. Eerst vooral thuis, om de sfeer er toch nog een beetje in te krijgen. Maar nu de horeca weer open is, blijken ook buitenshuis de Pornstar Martini’s, Mojito’s en Espresso Martini’s niet aan te slepen. Hoe kun je daar als horecaondernemer – met een straf personeelstekort – op inspelen? Bacardi’s customer marketing manager Benelux Evi Grigoriou en national field sales manager on trade Rob van der Horst weten wel raad. “Met de batched cocktails van Tails professional kan iedereen aan de slag.”

Renée Salome |

“We zien een enorme stijging van de populariteit van cocktails. Mensen drinken ze graag thuis, zeker de afgelopen twee jaar, maar nu de horeca weer open is, blijkt de vraag ook buiten de deur torenhoog”, vertelt Grigoriou. Daarvoor hoeven gasten niet meer alleen hun heil te zoeken in cocktailbars en luxe hotelbars, want met de batched cocktails van Tails professional kunnen ook andere horecaconcepten met cocktails aan de slag. “Je moet het ‘batchen’ zien als de mise-en-place in het restaurant.
Wij bieden hiermee een oplossing om makkelijk en snel cocktails te maken, wel zo fijn in deze tijd van personeelsschaarste. En het betekent ook gewoon: meer gasten kunnen bedienen. Daarnaast is de winstmarge op cocktails aantrekkelijk”, legt Van der Horst uit. Hij vervolgt: “De producten van Tails hebben een hoge en consistente kwaliteit. We gebruiken als basis alleen premium spirits, zoals 42Below vodka uit Nieuw-Zeeland en Bacardi Carta Blanca. En ze zijn er in meerdere trendy smaken.”

Zijdezachte schuimlaag
Wat zijn dan die trendy smaken? Grigoriou: “Op nummer 1 staat de Pornstar Martini. We horen overal terug dat hier op dit moment het meest naar wordt gevraagd, in elke horecagelegenheid. Het is een elegante drank met de smaak van passievrucht, een vleugje vanille en een zijdezachte schuimlaag. Ook onze Espresso Martini, met een smaak van rijke, bittere koffie, staat hoog op de lijst. Wist je dat deze ook heel goed als nagerecht kan dienen? Wij hebben daarnaast een Classic Mojito met Bacardi rum en de zoete, verfrissende smaken van citrus en munt, maar ook een variant waaraan we aardbei hebben toegevoegd: de Berry Mojito. En in de Garden Spritz zit Bombay Dry Gin. Deze cocktail heeft bloemige tonen van vlierbloesem en moet, net als enkele andere varianten in onze range, worden afgetopt met Spa Rood.” Van der Horst vult aan: “Heel simpel. Bovendien kunnen wij ook de juiste bartools verzorgen, zoals het perfecte formaat maatbeker en shaker. De Espresso en Pornstar Martini moeten bijvoorbeeld kort geshaket worden en zijn direct daarna klaar.”
Sowieso worden de bartenders niet aan hun lot overgelaten, want naast de bartools is er ondersteuning in de vorm van filmpjes die via een QR-code op de fles worden ontsloten. De korte instructiefilmpjes laten duidelijk zien wat de bedoeling is: glas vullen met ijs, drank erover uitschenken, aftoppen met sodawater, garnering toevoegen, klaar. “Iederéén kan dit maken met de batched cocktails van Tails”, stellen Grigoriou en Van der Horst gezamenlijk vast.

Rum Punch en Whisky Sour
Tails brengt dan ook al sinds 2010 professionele cocktailoplossingen op de markt. “Deze pioniers van het batchen van cocktails komen oorspronkelijk uit Londen. Hier loopt men op cocktailgebied zo’n twee jaar op ons voor. Gezien de enorme groeikansen in het cocktailsegment heeft Bacardi het merk Tails inmiddels ingelijfd”, legt Grigoriou uit. Ook voor de trends zijn de ogen op onze buren gericht. Het gevolg? Twee nieuwe smaakvarianten: Rum Punch en Whisky Sour. Van der Horst: “Een Mojito is heel verfrissend en we zien dat deze het fantastisch doet in de zomer. Deze nieuwe varianten zijn meer geschikt om het hele jaar door te drinken. De Rum Punch heeft Bacardi Carta Blanca als basis en bevat daarnaast kokoslikeur en tropische citrusvruchten. De Whisky Sour wordt gemaakt van Dewar’s Scotch whisky. Lekker met slippers op het strand in Scheveningen, maar ook bij het kerstdiner.”
Blijft het bij deze smaken? “We breiden onze range graag uit wanneer de consument daarom vraagt. Maar hoewel we de trends in de horeca volgen, zetten we ze graag ook zelf. Blijf ons dus vooral in de gaten houden.”

De beste oplossing
Tails cocktails zijn verkrijgbaar in literflessen (8 servings) en 20-litervaten met een tapsysteem. Deze kunnen mobiel worden ingezet (handig bij evenementen!) en vast geïnstalleerd. Van der Horst: “Onze Bacardi-account managers gaan graag persoonlijk in gesprek om samen de beste oplossing te bepalen. Uiteraard kan dit ook via de vaste contactpersoon van de groothandel.”

Bron: Out.of.Home Shops

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.

bacarditails19-1.jpg
fy23_tails_b2b_whisky_sour_lifestyle.png