Bockbierseizoen van start | Out of Home Shops

Bockbierseizoen van start

DEN HAAG- Het Nederlands Bockbierseizoen is officieel van start gegaan. De Nederlandse Brouwers vieren hiermee de jarenlange traditie waarbij ze samen met bierkenners van Nederland de nieuwe jaargang van het bockbier vieren.

Bierbrouwers, biersommeliers en brouwmeesters proefden vandaag de nieuwste bockbieren van 2018. Daarnaast werden er innovatieve bockbier- en foodcombinaties samengesteld door bierexpert Derek Walsh en chef de cuisine Roy Pickkers. Dit jaar bieden de Brouwers aan heel Nederland een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur met de Bier Butler App. Deze interactieve app, welke vandaag weer is uitgebreid, geeft direct een bier & foodadvies bij het gerecht of biermerk dat wordt ingetikt. Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers: “Bockbier heeft dankzij het zoete en moutige karakter de potentie om geweldig te matchen bij bijzondere gerechten. Samen met de bierkenners van Nederland leren ook wij iedere dag over de veelzijdigheid van bockbier. Zo blijkt het herfstige bier uitstekend bij oesters gevuld met bouillon en een umami salade te passen. Ook paddenstoelenragout en stoofvlees zijn bekende foodcombinaties bij deze smaakvolle seizoensbieren.”

Bron: Out.of.Home Shops