Horeca

Chefkok wint Lekkerste Stamppot-wedstrijd

(HORECAVA) AMSTERDAM – Met zijn stamppot Winter Wonderland is Rob Kramer uit Venlo de winnaar van de kookwedstrijd ‘Wie maakt het Lekkerste Stamppotje met Minder Zout’.

Lisa van der Linden |

Initiatiefnemers van de wedstrijd zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Nierstichting. Met de vakwedstrijd willen beide partijen de Nederlandse horeca bewuster maken van koken met minder zout. Juryvoorzitter Menno Post: “De winnaar sprong er wat ons betreft écht bovenuit. Zijn stamppot met pompoen, bleekselderij en granaatappel heeft karakter. Alle smaakelementen komen aan bod: feta voor het zout, een hazelnootje voor het krokante en mooi op smaak gebracht met komijn en chili koriander.”

Nierstichting Restaurant Driedraagse

Antonio van den Hengel, landelijk bestuurslid van KHN: “Vanuit de horeca willen we een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. En dat kan onder meer door bewuster met zout om te gaan. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat mensen minder zout eten als ze uit eten gaan. Met de Lekkerste Stamppot met minder Zout willen we het onderwerp onder de aandacht brengen van horecaondernemers en hun koks. En ze enthousiasmeren om mee te doen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse op 12,13 en 14 maart. Ik hoop dat er dit jaar nog meer restaurants mee doen. Vorig jaar was het al een succes; 3500 gasten genoten van een zoutbewust menu bij meer dan 100 restaurants. Onze ambitie is dat er dit jaar meer dan 200 restaurants deelnemen.”

Bron: Out.of.Home Shops

stamppotwinnaar.jpg