Horeca

FIA neemt IJscentrum over

Vlaardingen – Stichting Food Innovation Acadamy (FIA) neemt IJscentrum Wageningen over. De opleidingstak voor ijsmakers was tot voor kort aangesloten bij opleidingsinstituut Rijn IJsel, maar is geschrapt bij een reorganisatie. Het IJscentrum draait vanaf september verder in Vlaardingen.  

FIA ziet kansen om meer verdieping te geven aan de ijsopleiding. “Bijvoorbeeld door combinaties te zoeken met zuivel, banket en patisserie en chocolade”, zegt FIA-bestuurslid Arry Verhage. Lentiz-directeur Harry van der Zaag, mbo-onderwijspartner binnen FIA: “Het opleiden van ijsbereiders past heel goed in ons bestaande portfolio van foodopleidingen.”

Het IJscentrum bestaat sinds 1999 en heeft als doel het niveau in de ambachtelijke ijsbranche te verhogen. Jaarlijks zouden ruim honderd cursisten een opleiding of training volgen.

‘Ontmoeten’
FIA staat voor Food Innovation Academy. Het instituut wil ‘het clubhuis van de voedingsmiddelenbranche in Zuid-Holland’ worden. “We willen een plek waar ondernemers elkaar ontmoeten, relaties ontvangen en samen met mbo-, hbo- en straks ook wo-studenten onderzoek doen”, laat de organisatie weten in een persbericht.

Het IJscentrum neemt als onderdeel van FIA intrek in een groot nieuw pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. Volgend jaar zal het gebouw compleet moeten zijn ingericht, met een officiële opening in de zomer, zegt de organisatie. Maar onder andere het IJscentrum begint al vanaf september dit jaar. Manager Jacques Vos verhuist mee naar de nieuwe locatie.

Bron: Out.of.Home Shops  

food-innovation-academy.jpg