Horeca

Laurentz Craane maakt Lekkerste Hamburger 2019

(HORECAVA) AMSTERDAM – Laurenz Craane heeft tijdens de Horecava De Lekkerste Hamburger gemaakt en wint daarmee de vakwedstrijd.

Lisa van der Linden |

Craane werkt bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem en wind voor de derde keer de prijs. Hij wist de vakjury te verassen met zijn ‘Angry Angus’ burger. Het juryrapport luidt: Waar je wellicht een tomaatje en slablaadje verwacht, brengt de groente op de burger juist een unieke crunch toe. Hiermee was de hamburger verassend fris. Craane bracht met een burger met pulled pork als topping en een ingelegde augurk in mangozuur als dressing een unieke combinatie op tafel.

Hamburgerzaken
De vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij typische Hamburgerzaken. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke hamburgers te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

De volledige top 3 van De Lekkerste Hamburger:
1 Laurentz Craane - Iveau Burgers & Wijnbar, Arnhem
2 Michiel Houdkamp - Firma Pickles, Utrecht
3 Jelle Hovens - Traiteur/Slagerij de Goeij, Vianen

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 12 deelnemers deel.

Bron: Out.of.Home Shops

besteburger.jpg