Horeca

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend gemaakt

AMSTERDAM – De beste innovaties uit de Nederlandse foodservice-branche maken kans op de jaarprijs die wordt uitgereikt op de Horecava: de Innovation Award 2022. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties, deze lopen uiteen van plantaardige eieren en schoonmaken zonder plastic tot robots en DIY softwareoplossingen.

Binnen de categorie Food & Beverage kwamen veel inzendingen binnen voor veganistische producten. Verder werd er in de categorie Equipment & Services en Digital, Apps & Social media ingespeeld op het personeelstekort. In de laatste categorie, Concepts, Interior & Design, was veel aanbod voor circulaire producten en diensten.

Branche onder druk
Hayk Simons, juryvoorzitter Horeca Innovation Award, zegt over de inzendingen: “Ook of juist in deze bizarre coronatijden blijkt er veel aandacht te zijn voor innovatie in onze foodservice-branche die zo onder druk staat. Bijzondere inzendingen die inspelen op de huidige complexe vraagstukken zoals personeelstekort, omzet- en margeverlies, beleving/kwaliteit en bijvoorbeeld hygiëne. En in alle categorieën volop aandacht voor de aarde en haar klimaat. Chapeau voor alle inzenders en de genomineerden.”

Prijzen
De uitreiking vindt plaats op maandag 10 januari 2022. Omdat de Horecava wordt verschoven, zal de uitreiking van de prijzen op een alternatieve wijze plaatsvinden. Op die dag worden verschillende prijzen uitgereikt: de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos. De laatste award gaat naar de meest duurzame innovatie, die nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Deze is vernoemd naar Karel de Vos, die in 2012 overleed, en de initiatiefnemer was van de Horecava Innovation Award.

Bekijk alle genomineerden hier.

Bron: Out.of.Home Shops

horecava_foto.jpg