Sodexo helpt bij ontwikkeling voedingsconcept | Out of Home Shops

Zes eetmomenten voor patiënten van het Maasstad Ziekenhuis

Sodexo helpt bij ontwikkeling voedingsconcept

ROTTERDAM - Het Maasstad Ziekenhuis heeft het nieuwe voedingsconcept MAASS ontwikkeld, waarbij patiënten de mogelijkheid krijgen om op zes verschillende momenten per dag te eten.

Cateraar Sodexo is partner van het nieuwe voedingsconcept, waarbij de nadruk ligt op aandacht voor smaak en service. “De belevingswereld van patiënten staat centraal. Zij krijgen meer persoonlijke en op maat gemaakte maaltijden en gerechten aangeboden. Dat past bij de ambitie van het Maasstad Ziekenhuis om op elk vlak meer aandacht te geven aan de patiënt, dus ook wat betreft voeding”, vertelt Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

150 collega’s

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam geeft Sodexo invulling aan het nieuwe voedingsconcept MAASS voor alle patiënten. “Dat doen we met 150 collega’s die een passend assortiment eten en drinken aanbieden bij de patiënt. Het concept is in samenwerking met ons ontwikkeld en past precies bij onze gastvrijheidsgedachte om patiënten te verleiden met een rijk en gevarieerd aanbod aan mooie producten waarmee de zintuigen worden geprikkeld”, zegt Andrea Wondergem, content manager Brand & Communications van Sodexo.

Keuze

Het nieuwe concept is tijdens een proeverij op 18 maart gepresenteerd aan bezoekers, patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. “De patiënt kan op de dag zelf een warme maaltijd uitkiezen en bepaalt op welk moment deze geserveerd wordt. Als het mogelijk is en de voorkeur daar naar uitgaat, dan kan de patiënt de maaltijd nuttigen aan een gedekte tafel. Hiermee stimuleren we dat patiënten uit bed komen, want dat is goed voor hun herstel”, zegt Martine Staat, teamleider Eten en Drinken van het Maasstad Ziekenhuis. “Daarnaast worden patiënten vijf keer per dag verrast met een zogenoemd ‘Maasstadje’. De patiënt kan ter plekke kiezen uit het aangeboden assortiment dat zorgvuldig is samengesteld door medewerkers van de afdelingen Geriatrie, Diëtetiek, Oncologie, Logopedie, Pedagogiek en de Kinderraad. Hiermee zijn de kleinere porties, die vaak zijn verrijkt met eiwitten, afgestemd op de diverse patiëntengroepen.”

Serveerwagens
Het assortiment Maasstadjes bestaat onder meer uit soep, wraps, zwartebonenmuffins, wortelcake, kaas en poffertjes. “De Maasstadjes worden gepresenteerd op nieuwe, flexibele serveerwagens die - in tegenstelling tot de oude - de kamer van de patiënt binnen gereden kunnen worden. Eten zien stimuleert patiënten ook om te eten. De medewerker kan met een tablet direct nakijken wat de patiënt mag eten en daarmee uit het juiste assortiment laten kiezen”, benadrukt de teamleider.

Bron: Out.of.Home Shops