Subway introduceert glutenvrijbrood | Out of Home Shops

Subway introduceert glutenvrijbrood

AMSTERDAM – Subway heeft haar broodassortiment uitgebreid met glutenvrijbrood. Gasten met een glutenallergie kunnen vanaf nu ook terecht bij de restaurantketen.

Het glutenvrijebrood wordt volgens Subway met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen. Na een succesvolle introductie in Zweden en Finland is de glutenvrije variant nu ook bij Subway in Nederland verkrijgbaar. “Wij willen iedere gast de gelegenheid geven om helemaal naar wens een Sub samen te stellen. Daarom bieden wij nu ook glutenvrijbrood aan. Dit brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” vertelt Marc van der Lee, regional pr & csr director Europe bij Subway.

“Het is door deze werkwijze dan 100 procent glutenvrij. We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken. We vragen onze gasten wel altijd alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. Ons advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen is dan ook altijd: bekijk de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen met glutenallergie zijn positief: de website Glutenvrijsnackerij.nl oordeelt dat je met een gerust hart kunt gaan proeven.”

Zeven broodsoorten
Naast de glutenvrije variant zijn er nog meer broodsoorten, namelijk Honey Oat, Italian Herbs&Cheese, Wit, Bruin en Sesam. En Subway blijft haar broodassortiment naar eigen zeggen keer op keer vernieuwen. Van der Lee: “Het brooddeeg komt bevroren bij onze restaurants binnen. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door de Sandwich Artist verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Vervolgens gaat het deeg in de rijskast. Op basis van de omloopsnelheid in het restaurant bakt de Sandwich Artist een of meerdere keren per dag de juiste aantallen broden. Daardoor is het brood altijd vers en ruikt het ook nog eens lekker.”

Bron: Out.of.Home Shops