Catering

Vitam lanceert koksopleiding

SCHIJNDEL- Cateraar Vitam heeft in samenwerking met het Koning Willem I College een eenjarige koksopleiding ontwikkeld, waarin de focus ligt op gevarieerd en seizoensgebonden koken, creativiteit, gezondheid en duurzaamheid.

Lisa van der Linden |

Vitam ziet de opleiding als een startpunt voor meer culinaire vernieuwing binnen het vakgebied en een antwoord op de krappe arbeidsmarkt in de (horeca)sector. De eerste lichting van twintig Vitam medewerkers start per 1 januari met de nieuwe koksopleiding. Het Koning Willem I College is volgens de cateraar de enige opleider die lesgeeft op de basis van ‘Dutch Cuisine’: het werken met duurzame, seizoensgebonden streekproducten met respect voor dier, mens en natuur. In de koksopleiding heeft groente daarom de hoofdrol en is aandacht voor gezondheid. Vitam noemt koken met minder zout als voorbeeld daarvan.

De ambitie van Vitam is om in de toekomst op te schalen naar meerdere klassen met daarin een mix van medewerkers en externen.

Bron: Out.of.Home Shops

vitamkoksopleiding.jpg