Catering

Vitam steunt aanplant voedselbos

SCHIJNDEL- Vitam ondersteunt de ontwikkeling van Voedselbos Schijndel door de oogst te gebruiken in haar nabij gelegen restaurants.

Lisa van der Linden |

Komende winter start in Schijndel de aanplant het voedselbos wat een initiatief is van Stichting Voedselbosbouw Nederland, in samenwerking met het Groen Ontwikkelfonds Brabant en de HAS Den Bosch. Hoewel de aanplant bijna van start gaat, zal het een paar jaar duren voordat het voedselbos daadwerkelijke oogst oplevert. De oogsten bestaan na enkele jaren uit diverse soorten fruit, noten, groenten, eetbare bloemen, scheuten, honing en paddenstoelen. De aan te planten soorten worden afgestemd op het assortiment van Vitam. De cateraar wil haar klanten naar eigen zeggen verrassen met bijzondere ingredienten, want naast pruimen, appels en walnoten levert het voedselbos ook oogsten van bijvoorbeeld Japanse gember, mispels, kweeperen, schijnaugurken en kiwibessen. Vitam gaat het educatieve deel van het voedselbos financieel ondersteunen.

In de aankomende editie van Out.of.Home Shops een uitgebreid interview met Marlies Martens, ceo van Vitam en Marc Buiter, secretaris Voedselbosbouw Nederland.

Bron: Out.of.Home Shops

voedselbos-oogst.jpg