AMSTERDAM – Koks Tommy Janssen en Sem Klein Oonk van sterrenrestaurant Maeve zijn er op de Horecava vandoor gegaan met de Hanos Gouden Koksmuts. Tijdens de finale lieten zij vijf restaurants achter zich, waaronder twee met een Michelin-ster en zelfs tweesterrenrestaurant Aan de Poel.
In de finale moesten de koks een vier-gangenmenu koken met vooraf onbekende producten. De amuse mochten ze onvoorbereid zelf meenemen. De ingrediënten werden gesponsord door Jan van As, Hanos en de Van Drie Group. De wedstrijdkleding werd verzorgd door Chaud Devant. Naast de Gouden Koksmuts zijn de winnende koks overladen met prijzen
De jury was onder de indruk van de gerechten waarbij het tussengerecht, een groentegerecht, van Maeve door de smaak en visueel als gerecht van de dag werd gekozen. “We hebben de deelnemers ook uitgedaagd om zo min mogelijk waste te hebben en dat is erg goed gelukt”, aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, de keukenchefs tijdens de wedstrijd.
Bron: Out.of.Home Shops