Kwalitaria-Oranjelaan-Ondernemers-Nick (links)-Richie(rechts).jpg Kwalitaria-ondernemers Nick Leung (links) en Richie Tjin.

Horeca

Tweede Kwalitaria voor jonge ondernemers

ZOETERMEER – Ondernemers Nick Leung en Richie Tjin, beide halverwege de twintig, openen hun tweede Kwalitaria-vestiging. Twee jaar geleden namen de mannen al de Kwalitaria in Bleiswijk van Leung’s ouders over. Bieden zijn opgegroeid in de horeca.

Redactie |

Leung en Tjin leerden elkaar kennen op het hbo. Na een schoolopdracht kregen ze aanvragen van meerdere bedrijven die zochten naar weboplossingen. Tjin stopte met de opleiding om een eigen bedrijf te starten in die branche. Later is ook Leung gestopt om fulltime voor het bedrijf te gaan werken. Met het eigen bedrijf begon de liefde voor het ondernemen.

Ambitieus
Toen de ouders van Leung wilden stoppen was de beslissing snel gemaakt en werd de liefde voor ondernemen gecombineerd met de liefde voor de horeca. “We hadden het al druk genoeg, maar waren zo ambitieus dat we hebben besloten om de vestiging in Bleiswijk over te nemen”, ligt Leung toe. Ze wisten met verbeteringen en het starten met bezorgen de omzet flink omhoog te brengen. “Toen de kans zich voordeed om een tweede Kwalitaria vestiging te openen, hebben we die dan ook met beide handen aangepakt.”

Aandacht
Met de komst van de tweede vestiging in Zoetermeer wordt het nog meer aandacht en tijd verdelen over de verschillende bedrijven.  “Gelukkig hebben we een bedrijfsleidster kunnen aannemen die de operationele leiding voor beide Kwalitaria vestigingen op zich neemt. Zo kunnen wij áán de zaak werken in plaats van ín de zaak. Wat ook scheelt, is dat vanuit de franchiseformule alles al is uitgedacht. Aan veel zaken, zoals de marketing, hoeven wij geen aandacht te besteden, zodat wij kunnen doorpakken. Daar betaal je natuurlijk ook voor, maar het levert ons zeker meerwaarde op”, legt Tjin uit.

Bron: Out.of.Home Shops