18 September 2018
Home > advertorials > Beste Introductie 2017 winnaar: Pulled Next Level-concept

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Advertorial

Beste Introductie 2017 winnaar: Pulled Next Level-concept

GROSSOSTHEIM - Portiecontrole en het minimaliseren van derving bij het bereiden van pulled meat zijn de uitgangspunten van het Pulled Next Levelconcept, waarmee Salomon FoodWorld de prijs voor Beste Introductie 2017 heeft gewonnen.

Head of market Remco Kerssens is trots dat Salomon FoodWorld voor het tweede jaar op rij aan de haal is gegaan met deze prijs. Vorig jaar werden de op de Aziatische fingerfoodtrend inspelende Asian Noodle Sticks bekroond.

“Salomon FoodWorld wil een innovatieve speler zijn in de out-of-homemarkt”, zegt Kerssens. “Het feit dat Pulled Next Level is bekroond tot Beste Introductie beschouwen wij als een prachtige erkenning en daarom als een bevestiging dat we op innovatief gebied goed bezig zijn.”

Portiecontrole
Volgens Kerssens was de eigen foodservicemonitor, waarmee foodtrends vroegtijdig kunnen worden gesignaleerd, opnieuw leidend bij de ontwikkeling van Pulled Next Level. “Natuurlijk is Salomon FoodWorld niet de eerste producent die de afgelopen tijd pulled meat heeft gelanceerd. Wij constateerden echter dat ondernemers in de out-of-homemarkt met twee uitdagingen kampen bij de bereiding van pulled meat: portiecontrole en derving. Een oplossing hiervoor bieden was daarom het uitgangspunt bij het bedenken van Pulled Next Level, waarin 1,5 jaar ontwikkelingstijd is gestoken.”

Gemakkelijk
Allereerst is de Pulled Chik’n Burger geïntroduceerd. “Dit is een 100 gram wegende, handgemaakte burger van zachtgegaarde kipfilet”, verduidelijkt Kerssens. “Deze is onder meer gemakkelijk toepasbaar binnen catering, fastservice, eetcafés en on the go-locaties. De burger kan vanuit de vriezer binnen enkele minuten worden opgewarmd op de bakplaat of in de oven. De afzonderlijk uitneembare patty’s kunnen niet alleen als pulled burger worden geserveerd, maar ook als vleescomponent bij een hoofdgerecht, als topping op een salade of op een pizza.

Met onze Pulled Pork Bites van 25 gram per stuk en onze kant-en-klare Pulled Sliders van 30 gram bieden we pulled meat in de vorm van fingerfood. Hiermee creëren we nieuwe consumptiemomenten. Op de afgelopen Horecava is naast de Pulled Chik’n Burger ook een Pulled Pork Burger van zachtgegaarde varkensschouders gelanceerd.”

Variatiesuggesties
Het Pulled Next Level-concept is zowel binnen als buiten Nederland succesvol. “Vooral in de zomer van 2017 hebben we volop geadverteerd en gecommuniceerd over het concept”, benadrukt Kerssens. “Op beurzen hebben we ondernemers erop gewezen hoe gemakkelijk onze burgers te bereiden zijn en welke variaties mogelijk zijn. Ondernemers kunnen bij ons aankloppen om zich te laten inspireren door onze recepten en variatiesuggesties.”