66607e929d3eb.png Foto: Rosanna van der Wolk

Horeca

Amsterdams steakhuis Piet de Leeuw viert jubileum

AMSTERDAM – Het Amsterdamse steakhuis Piet de Leeuw viert zijn 75e verjaardag. In het jubileumjaar heeft het bedrijf, dat sinds vorig jaar in handen is van Willem de Beukelaer, twee nieuwe vestigingen geopend, in Muiden en Monnickendam.

Redactie |

Piet de Leeuw is vooral bekend om zijn biefstukken die in roomboter worden gebakken en geserveerd met patat en mayonaise. De inrichting zit tussen een bruine kroeg in de jaren 70 en een huiskamer uit die tijd. Het steakhuis is een van de weinige restaurants waar ook paardenbiefstuk wordt geserveerd naast andere vlees- en visgerechten en uiteraard bitterballen met een Amsterdams vlaggetje.

Willem de Beukelaer is een ervaren horecaondernemer. Zijn Beukelaer Horeca Groep zal in de komende twaalf maanden nog meer Piet de Leeuw-vestigingen openen. Voor wie de naam bekend voorkomt, De Beukelaer heeft voor zijn stuntactiviteiten in de filmwereld een Gouden Kalf ontvangen.

“Waar heel veel horeca in de Randstad enorm is gaan verhippen hebben wij besloten om vaste koers te houden met de tradities van wat wij een steakhuis noemen. Piet de Leeuw is erfgoed, zeker in Amsterdam, maar ook in andere steden en dorpen merken we dat er een stijgende vraag is naar een traditionele kaart in een nostalgisch, authentiek ingericht restaurant”, aldus De Beukelaer.

Voor het jubileum krijgen klanten een exemplaar van een Limited Edition tegeltje met een Amsterdamse spreuk dat speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen. De komende zes maanden is er elke maand een nieuw tegeltje. Bij elke rekening zit een tegeltje. Ze zijn ook te koop als meer mensen van een gezelschap het tegeltje in bezit willen krijgen.

Bron: Out.of.Home Shops