Bocusedor_Trondheim24_BERRE_BERR0941.jpg Arjan Speelman in actie als coach van het Nederlandse team.

Arjan Speelman bestuurslid Bocuse d’Or Nederland

AMSTERDAM – SVH Meesterkok Arjan Speelman is benoemd als nieuw bestuurslid van Bocuse d’Or Nederland. De chef-kok van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Ciel Bleu in Amsterdam brengt jarenlange culinaire expertise en vakmanschap mee naar de organisatie.

Redactie |

De stichting Bocuse d’Or Nederland maakt deelname van Nederland mogelijk aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or-wedstrijden. De Nederlandse organisatie ondersteunt en begeleidt kandidaten op hun weg naar de Europese en wereldwijde finales. Daarnaast bevordert de stichting het positieve imago van de Nederlandse gastronomie en heeft het als doel ons land prominent op de internationale gastronomische kaart te zetten.

Ambitie
Speelman maakte op de laatste editie van de wedstrijden furore als coach van het Nederlandse team. Zijn lidmaatschap van het bestuur van de stichting onderstreept de ambitie om het niveau van het Nederlandse team verder te verhogen.

“Het is een eer om deel uit te mogen maken van Bocuse d’Or Nederland", zegt Speelman. “Ik kijk ernaar uit de kandidaten intensief te begeleiden in hun voorbereiding op de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld. Mijn focus ligt op het creëren van structuur, overzicht en rust – cruciale factoren voor topprestaties onder hoge druk.”

Inspireren
Speelmans missie is helder: “Nederlandse deelnemers klaarstomen voor het allerhoogste niveau. Door te inspireren, te trainen en te begeleiden, wil ik bijdragen aan een blijvende kwaliteitsimpuls voor de Nederlandse gastronomie op internationaal podium.”

Bocuse d’Or is ’s werelds meest prestigieuze kookwedstrijd, opgericht door de legendarische chef Paul Bocuse. De Nederlandse organisatie ondersteunt en begeleidt kandidaten op hun weg naar de Europese en wereldwijde finales, met als doel Nederland prominent op de internationale gastronomische kaart te zetten.

Bron: Out.of.Home Shops