Impact report png (1).png

Horeca

Orbisk brengt eerste Impact Report uit

UTRECHT – Technologiebedrijf Orbisk heeft ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan haar eerste Impact Report uitgebracht. Hierin staan de besparingen die het bedrijf voor haar klanten heeft gerealiseerd op het gebied van voedselverspilling door de inzet van haar technologie.

Redactie |

Orbisk ontwikkelt en plaatst slimme camera’s die met behulp van kunstmatige intelligentie bijhouden wat, wanneer en waarom er in keukens voedsel wordt weggegooid. Door deze informatie te presenteren aan chefs van onder andere restaurants, cateraars en hotels, kunnen zijn hun processen aanpassen om zo voedselverspilling tot een maximum terug te dringen.

De scale-up meldt in het rapport dat er in de eerste vijf jaar met haar technologie wereldwijd 737.520 kilo voedsel is gered uit de afvalbak. Dat zijn zo ongeveer 1,6 miljoen maaltijden. Hiermee is volgens het bedrijf 3,3 miljoen kilo minder CO₂-uitstoot geweest en is er 5,2 miljard liter water minder gebruikt. De ambities van het bedrijf zijn groot. Zo wil het de komende vijf jaar twee miljard kilo voedsel redden van de afvalbak.

Bron: Out.of. Home Shops