Onderweg

Horeca

Compass Group nieuwe partner van ProRail

AMSTERDAM – Compass Group en ProRail gaan samenwerken naar duurzame bedrijfscatering met het concept Food Station, dat speciaal voor ProRail in leven is geroepen. Het duurzaamheidsplatform van Compass Group, NULA, gaat hier de hoofdrol in spelen.

Hybride werken is tegenwoordig de trend. Hierdoor veranderen de behoeften van werknemers en de rol die het kantoor vervult. Volgens de cateraar heeft eten en drinken hierbij een cruciale rol. Compass Group zegt met het concept NULA lekker, gezond en duurzaam eten en drinken te verzorgen voor medewerkers en gasten van ProRail in het hele land.

Verduurzamen
Het duurzaamheidsplatform NULA wordt ondersteund door samenwerkingen met ‘The Farm Kitchen’, ‘The Colour Kitchen’, ‘Buy Social’, ‘Absoluta’ en ‘Local2Local’ en staat centraal binnen Compass Group. Door deze partnerschappen kunnen ze een assortiment aan lokale, seizoensgebonden en maatschappelijk verantwoorde producten aanbieden. ProRail is bezig met het verduurzamen van de organisatie en wordt geholpen door Compass Group om in de eigen bedrijfsvoering in 2027 eco-neutraal te opereren, vertelt Martine Atzema, manager Human Facility Management. “Wij kijken daarom zeer uit naar de nieuwe samenwerking waarin we samen zorgen voor minder CO2-uitstoot in onze cateringservices. Catering is vaak de facilitaire activiteit met de grootste CO2-uitstoot. Met NULA gaan wij daar verandering in brengen en dragen wij tegelijkertijd bij aan gezamenlijke duurzaamheidsambities.”

Bron: Out.of.Home Shops

train-g074af8ff5_1920.jpg