De Verspillingsfabriek wint duurzame prijs | Out of Home Shops

De Verspillingsfabriek wint duurzame prijs

VEGHEL- De Verspillingsfabriek heeft de Duurzame Dinsdag Prijs gewonnen. Daarmee is de fabriek het beste duurzame initiatief dat zich richt op meerdere aspecten van duurzaamheid. Eric Habraken, manager foodservice en foodretail bij De Verspillingsfabriek: “We waren al trots op de nominatie, maar dit is natuurlijk helemaal fantastisch. Een echte bevestiging dat onze missie tegen voedselverspilling en de verspilling van talent wordt opgemerkt én gewaardeerd.”

De Verspillingsfabriek laat volgens de jury zien hoe je klein kunt beginnen en vervolgens kunt opschalen tot een groot project. Dat zegt jurylid Maurits Groen, duurzame ondernemer. “De prijs is een sectoroverschrijdende prijs voor ideeën die betrekking hebben op een combinatie van de thema's: voedsel, mobiliteit, energie, techniek, sociale innovatie, groen of circulaire economie. De Verspillingsfabriek is hiervan een voorbeeld, omdat niet alleen voedselverspilling wordt aangepakt, maar ook de verspilling van talent. De soepen en sauzen worden immers gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” De Verspillingsfabriek is een initiatief van Bob Hutten, directeur van Hutten. In 2016 startte hij de fabriek omdat hij iets wilde doen aan de enorme voedselverspilling in Nederland. Zijn idee was om de verspilling op grootschalige wijze aan te pakken met een fabriek die draait op geredde groente van onder andere telers en versnijders.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops