Introducties

Duvel inspireert met 666 proostmomenten

AMSTERDAM – Duvel Mortel viert haar 150-jarige bestaan en lanceert een nieuw biertje dat 666 redenen geeft om te proosten.

Er zijn 666 Nederlanders ondervraagd over de redenen om te toasten en de do en don’ts rondom het drinken van een biertje.

Kampvuur
Nu de terrassen weer zijn geopend wordt er weer volop geproost. Onder de ondervraagden komen de logische redenen om te proosten aan bod: toasten op het leven en op de gezondheid. Ook minder vanzelfsprekende redenen om te proosten worden genoemd, zoals: een kampvuur onder de sterren en 'omdat het kan'. Naast redenen om te proosten worden ook regels over het drinken getoetst: proosten met een halfvol glas is uit den boze, net als proosten zonder elkaar recht in de ogen aan te kijken. Michel Moortgat, ceo van Duvel, legt het als volgt uit “Duvel 6,66% is als volmondig blond een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken. Een proostmoment om welke reden dan ook, is een goede reden.”

Smaak
Speciaal voor het jubileum van de familiebrouwerij is het drankje gebrouwen. Het nieuwe bier is zowel van de tap als op fles verkrijgbaar voor de Nederlandse horeca. Het is een toegankelijk blond biertje dat wordt gekenmerkt door de Duvel punch. De smaak wordt beschreven als zacht, aromatisch en verfrissend fruitig.

Bron: Levensmiddelenkrant

duvel-6-66-2.jpg