Gastvrij Rotterdam in teken van snacks

ROTTERDAM – Gastvrij Rotterdam is al jaren een drukbezochte horecavakbeurs voor gastronomische professionals. De bezoekers kunnen zich dit jaar van 19 tot 21 september eindelijk weer tegoed doen aan een groot delicatesse-aanbod van de ruim 500 exposanten. Opvallend aan de editie van 2022 was de populariteit van de gefrituurde snack. Fingerfood is booming!

Bij binnenkomst komt een variëteit van heerlijke geuren je tegemoet. Bezoekers worden bij haast iedere stand verleid tot het proeven van alle nieuwe innovaties en trends op het gebied van gastronomie.
Een opvallende verschijning in de drukke beursgangen zijn de serveer- en servicerobots van Pudu. De gepersonaliseerde robots, al dan niet met kattenoortjes, zouden het antwoord kunnen zijn op het personeelstekort in de horeca, volgens leverancier Pudu.

Duurzaam
De vraag van de gast naar duurzaamheid is aan alle kanten voelbaar op de beurs. Het ‘Verspilling is verrukkelijk-project’ is opgericht door een groep van 25 zelfstandige ondernemers die zich inzetten tegen voedselverspilling. Zo maakt Krenkelaar fruitwater van gekrenkte appels en frambozen en droogt Pineut allerlei reststromen voor duurzame drankmixen voor fruitwater.
Er is aandacht voor het 3D printen van vlees, een zero-waste schoonmaakproductenlijn, en een heuse vleesvervangerlijn gemaakt van krekels. Alles om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Borrelbites
De chili cheese nugget is een goed vertegenwoordigd product waar veel leveranciers een variatie op hebben gemaakt, al dan niet met jalapeños. Ook om de bitterbal kun je op de beurs niet heen, denk bijvoorbeeld aan de jackfruitbal, de mosselbite of bieterbal. Alle denkbare smaken in een krokant gebakken jasje van paneermeel, vaak met vega(n) vulling.
Plantaardige producten zien we veel terug op de beurs, bijvoorbeeld in het deel dat is ingericht als Vegan Taste Lab. Ook de reguliere leveranciers spelen graag in op deze trend. Van de allergeenvrije Zaanse veganaise tot Salomon’s Cauli-wings, lees: bloemkoolwings, de horeca is allang niet meer alleen voor omnivoren.

Kortom: het was een gezellige, zéér smakelijke editie. Wij hebben nu al zin in volgend jaar!

Bron: Out.of.Home Shops