Catering

Martini Ziekenhuis biedt gezond eten aan met partner Albron

GRONINGEN – Met het project ‘Goede zorg proef je’ dragen ziekenhuizen bij aan de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord om een gezonder aanbod van eten en drinken aan te bieden. Het Martini Ziekenhuis wil sneller resultaat zien en zet de volgende stappen.

Roel Baarda, manager Hotelservices van het Martini Ziekenhuis, deed eerder al de frituur in de ban: “Waarom halen we ongezonde keuzes niet weg uit ons ziekenhuis? Er is al zoveel verleiding in de maatschappij. Het is niet nodig te wachten op maatregelen van de overheid. Laten we de discussie over gezond niet onnodig ingewikkeld maken. Met gezond kun je morgen beginnen.”

Gezond aanbod voor iedereen
In het ziekenhuis wordt niet alleen rekening gehouden met de voeding voor patiënten, in het gehele eten- en drinkenaanbod wordt de visie doorgetrokken. Het argument hiervoor is dat een patiënt overal in het ziekenhuis kan eten, het past dan niet om in het restaurant ongezonde keuzes aan te bieden. Daarnaast is de gezondheid van de medewerkers ook van groot belang. Het ziekenhuis stelt wel als voorwaarde dat de gezonde alternatieven ook lekker zijn, dit waar het partnerschap met Albron van belang is: “Albron heeft zich echt ontpopt als partner op dit thema. Elke keer als we op een kruispunt tussen gezond en ongezond belanden, gaan we het gesprek aan om oplossingen te vinden”, aldus Baarda.

Samen sterk
Baarda heeft een boodschap voor ziekenhuizen die ook stappen willen zetten naar een gezonder aanbod: “Breng de visie op patiëntenvoeding én het totale assortiment bij elkaar, dat is in ons geval het belangrijkste gebleken. En sluit de belangrijkste stakeholders aan. Dat zijn misschien eerder de Raad van Bestuur, de Cliëntenraad en de directie dan de medewerkers. Uiteindelijk is het een even strategische als logische keuze om een gezond aanbod van eten en drinken te hebben in een omgeving waar we mensen beter maken.”

Bron: Out.of.Home Shops

martiniziekenhuisalbron.jpeg