Horeca

Vestiging Yoghurt Barn Schiphol is springplank naar het buitenland

AMSTERDAM - Het gaat goed met Yoghurt Barn. De formule heeft in zeven jaar tijd veertien vestigingen geopend door heel Nederland. Medio juni opent nummer vijftien, op Schiphol.

Lisa van der Linden |

Yoghurt Barn opent vlak naast La Place een vestiging van haar yoghurtconcept op Schiphol Plaza. “We zijn vier jaar geleden al in gesprek geweest met Schiphol, maar toen kregen we een locatie aangeboden die niet naar onze smaak was. Als je een keten runt zoals Yoghurt Barn, dan is het een droom om op Schiphol de deuren te openen. In oktober vorig jaar zijn we opnieuw in gesprek gegaan en is de huidige plek aan ons voorgesteld”, vertelt oprichter Wouter Staal. “We zijn een van de weinigen die in eigen beheer gaan draaien buiten Vermaat of HMSHost om. We doen het allemaal en dat is daar vrij uniek.”

Buitenland
De nieuwe Yoghurt Barn is een fastservicelocatie zonder zitgelegenheid. “Het is een corner waar reizigers hun yoghurt, smoothie of koffie kunnen halen en meenemen”, legt Staal uit. De opening medio juni is een springplank naar het buitenland voor de keten. “Er is ontzettend veel potentie en we hebben al onderzoek gedaan naar de markt in België en Duitsland. We verwachten binnen 12 tot 18 maanden onze partners te selecteren waarmee we deze uitdaging aangaan. Je moet je voorstellen dat yoghurt in Nederland veel wordt gegeten, maar buiten de grenzen is dit een stuk minder. Yoghurt Barn wordt gezien als een authentiek concept en de groeikansen in het buitenland zijn fors. We zouden zo maar eens heel groot kunnen worden”, zegt Staal.

Niet alleen in het buitenland ziet de oprichter mogelijkheden om door te groeien. Ook in het binnenland liggen nog kansen. “We hebben ons groeiplan aangepast en willen binnen twee jaar nog zes locaties erbij. Vooral steden als Groningen, Arnhem en Maastricht staan op onze lijst, en we hebben de wens om op Rotterdam Centraal een vestiging te openen. We kunnen Nederland nog verder veroveren, maar zijn daarvoor ook afhankelijk van vastgoed. We zien ook nog kansen voor uitbreiding door ons te richten op bijvoorbeeld campusterreinen”, besluit Staal.

Bron: Out.of.Home Shops

mvro_yoghurt_barn_breda_21_def1.jpg