Vitam gaat ook zorgcatering doen

ROSMALEN – Vitam gaat vanaf vandaag ‘Goede voeding’ voor de cliënten, medewerkers en bezoekers van Reade verzorgen. De cateraar richt zich normaal gesproken alleen op bedrijven. Cliëntenvoeding is een nieuwe markt voor het bedrijf.

Reade - een centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie – en Vitam hebben deze week het contract getekend voor de dienstverlening ‘Goede voeding bij Reade’. “Bij Reade leeft de wens om goede voeding meer in te bedden in de behandeling en een omgeving te creëren waarin gezond leven en eten centraal staan. De nieuwe visie op eten en drinken is gericht op herstel; het aanbod is meer afgestemd op de gebruiker en voor de bereiding worden dagverse ingrediënten gebruikt”, is te lezen in het persbericht. “Om deze visie te realiseren, is ervoor gekozen om de dienstverlening ‘Goede Voeding’ niet meer in eigen beheer uit te voeren maar om deze uit te besteden aan een professionele partij met ervaring op het gebied van gezonde voeding. Om dit proces te begeleiden is Bianca Wester, directeur-eigenaar Wester & Van Doorn, aangesloten”. Wester heeft tevens de renovatie van de huiskamers en de publieke koffiecorners Boon & Blad begeleid op de twee hoofdlocaties van Reade in Amsterdam, zodat deze aansluiten op de visie.

Verdergaan
“Goede Voeding gaat verder dan alleen werken met mooie, gezonde en onbewerkte producten. Het is belangrijk dat iedereen die werkt met eten en drinken binnen Reade weet wat het herstellende vermogen van voeding is en op welke wijze we de cliënten kunnen verleiden de goede keuze te maken per individu. Vakkennis van de medewerkers, meebewegen met de trends op dit gebied, presentatie van de producten, hospitality, in gesprek blijven met de cliënt zijn enkele belangrijke voorwaarden voor het laten slagen van de concepten”, aldus Bianca Wester, directeur-eigenaar Wester & Van Doorn

Geschikte partij
Voor Reade was Vitam de meest geschikte partij vanwege haar missie ‘verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl’. Ook heeft ondernemerschap op locatie, en daardoor in staat kunnen zijn het aanbod goed af te stemmen op de behoeften van de gasten, geholpen om voor hen te kiezen.

Realiseren
Vitam zegt ook voor haar cliënten te zorgen voor een gezonde beleving, en hen te gaan verleiden tot een gezonde levensstijl. Dit willen zij realiseren door net als in hun bedrijfsrestaurants, eten vers te bereiden, gezonde voeding centraal te stellen en het aanbod af te stemmen op de specifieke wensen. Het aanbod zal gericht zijn op de voedingsstoffen die het beste bijdragen aan het herstel van de cliënten.

Bron: Out.of.Home Shops