Zeewierpasta bij PLUS en AH krijgt bijna miljoen | Out of Home Shops

Zeewierpasta bij PLUS en AH krijgt bijna miljoen

NIEUWVEEN – Het bedrijf Seamore dat deze week zijn zeewierpasta introduceert bij Albert Heijn en Plus, krijgt bijna een miljoen euro aan groeikapitaal.

Een consortium van investeerders, waaronder de Rabobank, financieren de nieuwe oogst van het bedrijf, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag. Een aantal investeerders die aan de basis stonden van de fabrikant, zetten gelijktijdig hun lening om in aandelen. Oprichter Willem Sodderland blijft een meerderheid in handen houden, aldus de krant.

Biologisch
Seamore is een startup die eind vorig jaar de Food Lab-wedstrijd won als beste duurzame innovatie op het gebied van voeding. Na verkrijgbaar te zijn bij Sligro en webwinkels, maakt het merk I sea pasta nu zijn entree bij Albert Heijn en Plus. De zeewier gebruikt voor de groene tagliatelle groeit aan de rotsen van Ierland, wordt handgeplukt en daarna gedroogd, is biologisch en glutenvrij. Seamore is ook buiten Nederland actief, schrijft de krant, onder andere in Denemarken, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Financieele Dagblad/Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops