shell Margot Reuten0168.jpg

Onderweg

Shell werkt samen met topchef Reuten

UTRECHT – Drie keer per jaar lanceert Shell de ‘Proef de Wereldkeuken’-campagne op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Voor de campagnes slaat Shell de handen ineen met topchefs. In de volgende editie ligt de focus op de mediterrane keuken en hiervoor gaat Shell de samenwerking aan met Margot Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster. Reuten is ook chef-kok bij restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Redactie |

Voor de samenwerking met Shell ontwikkelde Reuten de receptuur van de pain niçoise en veggie wrap niçoise. De eerste is luchtig brood belegd met tonijnsalade, rucola, gegrilde groenten, ei en pestodressing. De veggie wrap is gevuld met kruidenroomkaas, tapenade, gegrilde groente, rucola en ei. “In Da Vinci combineer ik Limburgse producten graag met mediterrane smaken. Zo serveer ik bij Limburgs lamsvlees vaak gegrilde groenten en ik maak pesto van rucola. Dat ruikt heerlijk en die mooie groene kleur spat van het bord af! Het broodje tonijn en de wrap zijn mijn vertaling van een heerlijk zomers Da Vinci-feestje,” aldus de sterrenchef.

Onderscheidend
“Met de ‘Proef de wereldkeuken’ campagne willen wij onze gasten een wisselend assortiment bieden en onderscheidend blijven in de markt. Op deze manier laten we onze gasten laagdrempelig kennismaken met smaken van over de hele wereld”, aldus Kees van Wezel, head of foodservice Benelux & France bij Shell Retail. Van 1 mei t/m 3 september 2024 zijn de specials van Reuten verkrijgbaar bij alle 105 Shell Café met een bakkerij in Nederland.

Proeverij
Op donderdag 23 mei is er van 11:00 tot 13:00 uur bij Shell Swentibold aan de A2 nabij Sittard een gratis proeverij georganiseerd waar chef-kok Reuten live ontmoet kan worden. Ook maken gasten kans op onder andere een lunch- of dinerbon bij haar sterrenrestaurant Da Vinci.

Bron: Out.of.Home Shops