Arjan-Speelman_Ivo-Geskus.jpg

Arjan Speelman is de 154e Meesterkok

ZOETERMEER – Arjan Speelman, chef-kok van Ciel Bleu Restaurant is op 21 mei geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Hiermee is hij de 154e Meesterkok.

Redactie |

Ciel Bleu is het elfde restaurant waar twee of meer SVH Meesters werkzaam zijn. Bij het restaurant werkt ook honorary gastronomy sommelier Noël Vanwittenbergh die sinds 2010 SVH Wijnmeester is. De Meesterproef van Speelman werd afgenomen door: SVH Meesterkoks Erik van Loo, Dick Middelweerd en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Er zijn vaste onderdelen die tijdens zo’n Meesterproef beoordeeld worden: de bedrijfspresentatie, de à la carte lunch, het meesterlijk menu en de twee vaktechnische opdrachten. Normaal gesproken serveert Ciel Bleu geen lunch.

Overtuigd
De commissie zegt het volgende over Speelman: “Arjan heeft de commissie met zijn loepzuivere keuken meer dan overtuigd van zijn Meesterschap. Alles wat we vandaag gezien en geproefd hebben was Meesterlijk. Van de gerechten die uitblonken qua vaktechnieken, smaken en cuisson tot de wijn-spijs combinaties en de gastbeleving. Geen detail wordt vergeten. We zijn trots dat we Arjan als Meesterkok mogen verwelkomen.”

Impact titel
Speelman wilde SVH Meesterkok worden door zijn voorbeeld SVH Meesterkok Cas Spijkers. De chef-kok van Ciel Bleu Restaurant heeft tijdens zijn carrière met verschillende SVH Meesterkoks samengewerkt. Van hen leerde hij het vak en zag hoeveel impact de titel heeft. De 154e Meesterkok: “Ik wil mijn titel met trots dragen en het ambacht hooghouden: als Meesterkok wil ik een ambassadeur zijn die het vak uitdraagt en die de tradities hooghoudt. Mijn doel is om de nieuwe generatie koks te laten zien hoe de ambachtelijke keuken werkt, het vak te promoten door te laten zien hoe mooi het vak kan zijn. Mede daarom heb ik me aangesloten bij Bocuse d’Or.”

Bron: Out.of.Home Shops