HAARLEM – Voor de maandspecial van maart heeft Anne&Max aangeklopt bij worstmaker Brandt & Levie. De hotdog van chef Samuel Levie bestaat voor 35% uit groente en voor 65% uit verantwoord vlees. De hele maand maart is de hotdog te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen.
De speciale worst wordt gerookt op beukenhout in de worstmakerij van Brandt & Levie. Van alle hotdogvarianten die worden verkocht door de worstmaker is een op de vijf deze versie. Dat bracht Anne&Max oprichter Wobbe van Zoelen en Samuel Levie ertoe om de krachten te bundelen, zodat nog meer mensen kennis kunnen maken met dit ‘planeetaardige’ alternatief. De menu-curator van Anne&Max, Lars van Leijen, was bij de creatie van de hotdog zoals die te koop is, betrokken. Naast verantwoord vlees bestaat de maandspecial uit lokaal geoogste bieten, kikkererwten, verse coleslaw, dukkah en biologische bieten ketchup.
Wobbe van Zoele: “Ik geloof dat ‘zorgzaamheid’ over een duurzame wereld bij ons als ondernemers ligt en niet bij de gast. Om de vleeseters die bewustere keuzes willen maken, maar niet over willen stappen naar een volledig plantaardig dieet, een handje te helpen is de Brandt & Levie Hotdog een mooie middenweg. Met dit soort initiatieven kunnen gasten genieten van een smaakvol, gezond en eerlijk gerecht.”
Bron: Out.of.Home Shoos