buffet-3955616_1280.jpg

Horeca

Cateraars gaan meer plantaardige producten aanbieden

AMSTERDAM – Zestien bedrijfscateraars hebben zich gecommitteerd aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten grotendeels te vervangen door plantaardige producten. Dit sluit aan bij een uitgebreide studie over de effecten van 60 procent plantaardige eten, die de Gezondheidsraad naar buiten heeft gebracht.

Redactie |

Albron, Appèl, Cater Concept, Cirfood, Compass Group, Food&i, Holie Pizza, Hospitalents, Hutten, Markies Catering, Rootz Kitchen, SAB, Van Leeuwen Catering, Vermaat Groep, Vitam en Zo-vital gaan zich inzetten voor meer plantaardige producten in de kantines. Collin Molenaar van Wakker Dier: “Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren.” Sodexo en ISS ontbreken nog in het lijstje, maar Wakker Dier hoopt dat zij zich alsnog aansluiten. 

Buitenshuis inspireren
Cateraars zijn volgens Wakker Dier de juiste partij om mensen te inspireren om vaker voor plantaardig te kiezen. Molenaar: “Als mensen ervaren hoe lekker en makkelijk het is om minder dieren te eten, kunnen ze die goede gewoonte thuis ook aanhouden.” 

De doelstellingen van Wakker Dier, waaraan de cateraars zich hebben verbonden, zijn:
1.   Vanaf 2023 monitoren bedrijven hun eiwitverkoop en daarbinnen de verhouding dierlijk/plantaardig. Zij rapporteren de voortgang hierop minimaal jaarlijks openbaar.
2.   In 2025 is minimaal 50 procent van de eiwitten die zij verkopen plantaardig en is de totale hoeveelheid eiwit die zij verkopen niet toegenomen.
3.   In 2030 is minimaal 60 procent van de eiwitten die zij verkopen plantaardig en is de totale hoeveelheid eiwit die zij verkopen niet toegenomen.

Milieu-impact verlagen
De Gezondheidsraad heeft gisteren een uitgebreide studie naar de effecten van 60 procent plantaardig gepubliceerd. Daarin wordt geconcludeerd dat de transitie naar minder dierlijk goed is voor de gezondheid van de meeste Nederlanders en de milieu-impact van onze voeding met 25 procent kan verlagen. De raad roept daarom alle partijen in de voedselketen op om zich in te zetten voor 60 procent plantaardig. Cateraars gaan hier de komende jaren mee aan de slag.  

Bron: Out.of.Home Shops