lisa.jpg

Columns

Commentaar: We doen het allemaal

Het is al even geleden, maar tijdens mijn studie was het vaste prik: als ik moest overstappen op het station van Gouda werd ik áltijd verleid door een lekker warm en vet kaasbroodje. Of als ik meer zoete trek had: zo’n suikerwafel. Allebei goddelijk en precies wat je nodig hebt op zo’n moment. Althans, dat was hoe ik mijzelf overtuigde om toch die aankoop te doen.

Lisa van der Linden |

We doen dat allemaal toch? Weten dat je thuis gaat eten, of een broodje had kunnen meenemen, maar toch kiezen voor iets lekkers onderweg. Zeg me niet dat jij dat nooit hebt. Een zak drop halen voor in de auto telt ook!
Ik denk dat iedereen zo zijn favoriet heeft, maar volgens mij is het broodje bal wel de bekendste. Uit zo’n pan met jus bij het tankstation. Op een wit bolletje met een klodder mayo, mosterd óf allebei. Toch is dat niet altijd meer de standaard, zo blijkt uit een interview dat mijn collega Yentl heeft gehad. Zij sprak een ondernemer van een truckerscafé. Hij biedt liever een platgeslagen gehaktbal aan, oftewel een hamburger. En elke dag friet? Nee, erwtensoep, biefstuk en Hollandse pot komen ook voorbij om de truckers diverse maaltijden te kunnen aanbieden.
Als ik zelf onderweg ben, zie ik het assortiment bij een tankstation ook veranderen: je kunt niet meer aankomen met kant-en-klare sandwiches. Nee, vers belegde broodjes zijn de standaard geworden. Al kunnen de snacks zoals frikandellen en kroketten niet ontbreken, net als allerlei zoetwaren. We doen het uiteindelijk allemaal: toegeven aan iets lekkers als we onderweg zijn.

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: