9879-768x511.jpg Marcel Jagtman, operationeel directeur Compass Group Nederland, zette namens Compass de handtekening

Catering

Compass mede-ondertekenaar convenant

UTRECHT – Cateraar Compass Group Nederland heeft samen met de provincie Utrecht en 16 andere organisaties het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’ ondertekend. De samenwerkingsovereenkomst gaat het gebruik van meer lokaal voedsel bevorderen.

Redactie |

De deelnemers gaan meer inkopen in de korte keten, dat wil zeggen zo dichtbij mogelijk, om ze de weg van het eten van producent naar eter zo kort mogelijk te maken. Het ‘Broodje Utrecht’ is het eerste initiatief. Het broodje wordt gemaakt van Nederlands graan, belegd met brie uit Montfoort en afgewerkt met rucola, walnoten en een chutney uit de regio.

Lokaal
“Hoe mooi zou het zijn als meer mensen niet alleen thuis, maar ook op hun werk of in het ziekenhuis lokaal en duurzaam kunnen eten?”, zegt gedeputeerde Mirjam Sterk. “Dat gaat om duizenden maaltijden, iedere dag opnieuw. Als op al die plekken uit de korte keten wordt gegeten, slaan we met elkaar een grote slag. Met dit convenant zoeken we naar manieren om in de bedrijfsrestaurants voedsel van Utrechtse origine op de kaart te krijgen en zetten we gezamenlijk stappen richting de gewenste landbouw- en voedseltransitie in de provincie. Gezond, vers en duurzaam: goed voor de mensen, goed voor de boeren en dus goed voor de provincie. Wij zijn verheugd met de enthousiaste deelname van zoveel partijen. Zo eten we samen provincie Utrecht mooier.”

De andere ondertekenaars zijn: BD-Totaal, Coöperatie Oregional, Coöperatieve Producenten Groene Hart B.A., Cultuur- en Congrescentrum Antropia, De Lokalist B.V., Healthy Fridge, Koninklijke Jaarbeurs, Local2Local B.V., MVO Nederland, NS, Sint Antonius ziekenhuis, Triodos Bank N.V., Udea B.V., Vermaat Groep, Wereld Natuur Fonds en provincie Utrecht als de initiatiefnemer.

Bron: Out.of.Home Shops