Délifrance zet friet en hamburger op de menukaart

ROTTERDAM - Délifrance heeft aan de rijksweg A13 bij Rotterdam een pilotrestaurant en corner geopend volgens de allernieuwste maatstaven. In dit concept ligt de focus niet langer alleen op de lunch, maar kunnen gasten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat verblijven. Er staan zelfs pizza en spareribs op de kaart.

Eelco Brandes |

De pilotvestiging aan de A13, die onder leiding staat van franchisenemer Jan van der Heijden, dient als test voor toekomstig te openen locaties. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa en zelfs wereldwijd. Tevens is het een voorbeeld voor de huidige Délifrance-restaurants en -corners, die bij een succesvol verloop zullen worden verbouwd. De huidige uitstraling die in 2010 is geïntroduceerd, is volledig op de schop gegaan, vertellen Ruud van Erp, algemeen directeur, en Fred Gietman, manager franchise Benelux van Délifrance. Wie tien jaar geleden zou verklaren dat Délifrance nog eens pizza, spareribs, pasta, biologische hamburgers en friet op de kaart zou zetten, zou ongetwijfeld voor gek zijn verklaard. Toch is het realiteit in het nieuwe uithangbord van de broodformule. “De pilotstore voldoet aan de wensen van nu. We zien dat de consument verandert. Men wil op meer plekken en meer momenten kunnen eten. Echte typische ontbijt-, lunch- of avondmaaltijdproducten zijn er niet meer, want mensen willen alles op elk moment van de dag kunnen nuttigen”, zegt Van Erp. Gietman voegt toe: “Délifrance is van oudsher sterk in het lunchmoment. Dat kun je nog wel wat oprekken naar de ochtend en de middag, maar er is een flink aantal locaties waar we ook kansen zien voor het bieden avondmaaltijden. Voordeel is dat de consument deze ook als lunch kan gebruiken, waardoor we een nog bredere doelgroep aanspreken.”

Achterland
Dat Délifrance aan de A13 een brede doelgroep wil aanspreken zit ‘m niet alleen in de diverse eetmomenten van het nieuwe concept. Ook is gekeken naar de tijd die de consument heeft om te eten. Voor de haastige consument biedt de Délifrance-corner uitkomst voor een snelle to-go aankoop. Wie echter de tijd heeft kan plaatsnemen in het restaurant met volop zitgelegenheid. De pilotvestiging is wat dat betreft een optimale plek in Nederland langs een van de drukste snelwegen met van vroeg tot laat traffic. Een ideale locatie om nieuwe elementen te testen. Maar dat wil niet zeggen dat alles een-op-een gekopieerd wordt naar bestaande of nieuw te openen locaties, benadrukt Van Erp. “We hebben immers ook te maken met shops in winkelcentra met beperkte openingstijden. Daar is het bieden van een avondmaaltijd geen optie. We gaan dus met onze franchisers bekijken wat er vanuit de pilotwinkel wel en niet relevant is voor hun vestiging.”

Lees meer in Out.of.Home Shops november, vraag hier een abonnement aan

Bron: Out.of.Home Shops

portret-a900x525.jpg