ROTTERDAM – Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam vond de voorronde van de Hanos Gouden Koksmuts plaats. Negen teams streden in twee rondes tegen elkaar voor een plek in de finale. Er zijn vijf teams gekozen door de jury die we terugzien op 12 januari tijdens de Horecava.
De finalisten zijn: Restaurant De Gieser Wildeman, Restaurant Maeve, Orangerie De Pol, Landhuishotel De Bloemenbeek en De Keizer eten & drinken. De teams mochten een amuse onvoorbereid meenemen en kregen tijdens de wedstrijd de opdracht om een voorgerecht met schol en mosselen te creëren, evenals een plantaardig tussengerecht. Er waren ook prijzen voor de beste gerechten van de dag. Restaurant De Gieser Wildeman won ‘het beste voorgerecht’. Restaurant Maeve won ‘het beste tussengerecht’.
Wildcard
De jury van de Hanos Gouden Koksmuts bestaat uit Alfred van Dijk (Restaurant Het Oude Dykhuys), Waldrik Kremer en Bart van Manen. “Het blijft geweldig om te zien hoe creatief de deelnemers zijn. In zo’n korte tijd en onder behoorlijke druk zulke prachtige gerechten neerzetten is echt een prestatie,” aldus de jury. Naast de nu al gekozen finalisten, zal de Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde nog één wildcard uitreiken. De bekendmaking hiervan zal via social media gebeuren.
Bron: Out.of.Home Shops