McDonaldsNederland_LandelijkeOpschoondag (1).jpg Foto: McDonald's Nederland

Horeca

Een decennium Landelijke Opschoondag voor McDonald’s

UTRECHT – Voor het tiende keer op rij doet fastfoodketen McDonald’s mee aan de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 23 maart zullen alle 22.000 medewerkers van de keten, van zowel de restaurants als het hoofdkantoor zich inzetten voor het opruimen van zwerfafval.

Redactie |

Buurtbewoners die mee helpen op deze dag krijgen als bedankje een kop koffie of thee. Zaterdag kan iedereen een vuilniszak komen ophalen en die weer vol bij een van de restaurants inleveren. Het maakt dan niet uit waar het afval is opgeruimd. Bedoeling is dat er zo veel mogelijk zwerfafval wordt verzameld.

Partnership
McDonald’s is al tien jaar lang partner van Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact, het voormalige Afvalfonds Verpakkingen en Nederland Schoon. Hester Klein Lankhorst, voorzitter van het bestuur van Verpact, is blij met het langdurige partnership met McDonald’s: “Het is mooi om te zien dat McDonald's met zo veel locaties meedoet aan de Landelijke Opschoondag. Hiermee geven ze het tegengaan en opruimen van zwerfafval een hoge prioriteit. Chapeau voor alle bedrijven die actief meedoen aan de Landelijke Opschoondag en de aanpak van zwerfafval onder de aandacht brengen van hun medewerkers en klanten!”.   

Dolly van den Akker, director impact bij McDonald’s Nederland: “Net als alle Nederlanders hechten wij veel waarde aan een schone en opgeruimde omgeving. Met 263 restaurants door heel Nederland, vinden wij het bovendien ook onze verantwoordelijkheid om hier als goede buur aan bij te dragen. Zo is er iedere dag een collega per restaurant bezig om al het zwerfafval rondom het restaurant op te ruimen. In iedere gemeente, bij al onze restaurants. Daarnaast werken we nauw samen met gemeenten en andere lokale stakeholders met als gezamenlijk doel de omgeving nóg beter schoon te houden. Op Landelijke Opschoondag pakken we het samen met buurtbewoners nog groter aan."

Dagelijks houdt per vestiging minimaal een medewerker zich bezig met het schoonhouden en verzamelen van zwerfafval binnen een straal van honderd meter rond het restaurant.

Bron: Out.of.Home Shops