winnaars open nk_.jpg De winnaars, deelnemers en juryleden van het Open NK Koken. Foto:Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Horeca

Eerste editie Open NK Koken

AMSTERDAM – Op de Horecava vond op 11 januari de eerste editie plaats van de nieuwe kookwedstrijd, het Open NK Koken van het Gastronomisch Gilde. De eerste winnaar van het Open was Ruben van Zanten van ’t Havenmantsje uit Harlingen.

Redactie |

Met de nieuwe wedstrijd wil het Gastronomisch Gilde iedereen de mogelijkheid geven deel te nemen aan een kookwedstrijd. De zes deelnemers moesten met ingrediënten uit een zogeheten Black Box, samengesteld door Hanos en Jan van As, een driegangenmenu bereiden. De jury bestond voor deze eerste editie uit Marcel de Leeuw (SVH Meesterkok) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team).

“De kandidaten hebben heel goed gewerkt, we hebben mooie en smaakvolle gerechten langs zien komen. Ze hadden zich goed voorbereid en dit is een wedstrijd met veel potentie”, aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen. SVH Meesterkok Marcel de Leeuw voegde daar aan toe. “Het is superleuk dat iedereen mee kan doen waardoor er een gemêleerd deelnemersveld was.”

Bron: Out.of.Home Shops