Onderweg

Horeca

Fabrikanten

Freshly Chopped opent in Rotterdamse Markthal

ROTTERDAM - Freshly Chopped, een formule in gezond fastfood, opent haar tweede Nederlandse vestiging op een locatie om sowieso al van te watertanden: de Rotterdamse Markthal. Het restaurant verwerkt verse ingrediënten op eigen wijze tot gezonde maaltijden.

Yentl Bocxe Strik  |

Het van oorsprong Ierse bedrijf biedt klanten een gezonde maaltijd met daarnaast ‘een stukje beleving’. Alle gerechten worden samengesteld, gemengd en daarna ‘gechopt’ waar je bij staat. De verse ingrediënten worden door een medewerker ter plekke tot een homogene massa gehakt met speciaal gereedschap; een mezzaluna. Op deze manier blijven de smaken goed bewaard.
De keten zet hoog in op duurzaamheid. De gerechten worden geserveerd in composteerbare verpakkingen en met houten bestek. De maaltijden kunnen ter plekke worden genuttigd op het terras of worden meegenomen, en dat alles met zo min mogelijk waste.
“Wij proberen om zo min mogelijk waste te produceren, want alles wat je weggooit had niet geproduceerd hoeven worden”, zegt Hans Wingender, managing director bij Fresh Food Fast Company, het bedrijf achter de Nederlandse Freshly Chopped-restaurants.

Mooie locatie
Wingender zegt verheugd te zijn met de opening in de foodhall. “Ik zie de Rotterdamse Markthal als een hele mooie locatie om ons merk aan een groot publiek kenbaar te maken, omdat de hal jaarlijks zo’n negen miljoen bezoekers trekt, die allemaal op zoek zijn naar lekker eten.”
Eerder dit jaar opende Freshly Chopped haar eerste Nederlandse restaurant in Leiden. “Waar we in Leiden nog wel eens moeten uitleggen dat we een restaurant zijn, snapt in de foodhall iedereen meteen wat we doen, want iedereen komt daar om te eten”, aldus Wingender.
Hoewel het aanbod in de foodhall al zeer compleet is, twijfelt Wingender niet aan het succes van zijn Freshly Chopped. “In de Markthal kun je van alles vinden, van de Aziatische, Indiase of Turkse keuken tot noten, kaas en kruiden, maar er zijn nog weinig merken gevestigd. Bovendien is het aanbod vooral gericht op warme gerechten. Freshly Chopped focust zich juist op gezonde ontbijt- en lunchgerechten.”

Kanteling personeelstekort
Over het vinden van personeel voor het gezondefastfoodrestaurant maakt Wingender zich geen zorgen. “We zien een kanteling ontstaan in de personeelsschaarste van de afgelopen periode. Mogelijk is dit te verklaren doordat de studenten weer naar school gaan. Vanwege de inflatie krijgen deze studenten vermoedelijk minder geld toegeschoven van ouders, waardoor ze een baantje moeten gaan zoeken.”

Bron: Out.of.Home Shops

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.

freshly-chopped-1.png