8v9kXr35cgcLyuMAw5RCaPNBLsTZNF3xpJaOseNT.jpg Wisconsin Whey Protein Inc.

FrieslandCampina neemt Wisconsin Whey Protein over

AMERSFOORT - Koninklijke FrieslandCampina is van plan Wisconsin Whey Protein over te nemen, een producent van wei-eiwitisolaten in de Verenigde Staten. Door deze overname wordt Wisconsin Whey Protein onderdeel van FrieslandCampina Ingredients, dat wereldwijd vooroploopt in eiwitten en prebiotica.

Redactie |

De productiecapaciteit in wei-eiwitten van FrieslandCampina Ingredients zal hiermee aanzienlijk worden vergroot, waardoor het bedrijf kan inspelen op de groeiende wereldwijde vraag naar hoogwaardige eiwitten. De overname stelt het bedrijf bovendien in staat zijn sterke positie in Europa en Azië uit te breiden naar Noord-Amerika.

Verdubbeld
De moderne productievoorzieningen van Wisconsin Whey Protein in de Verenigde Staten, worden momenteel uitgebreid. Hierdoor zal de productiecapaciteit voor wei-eiwitisolaten meer dan verdubbeld worden. Wisconsin Whey Protein wordt geïntegreerd in de businessgroep FrieslandCampina Ingredients. Zo kan het bedrijf klanten in sportvoeding, actieve voeding en medische voeding nog beter bedienen.

Anne Peter Lindeboom, president van FrieslandCampina Ingredients: “Door onze krachten te bundelen met Wisconsin Whey Protein combineren we onze grotere productiecapaciteit in de Verenigde Staten met onze kennis op het gebied van eiwittechnologie, onderzoek en productontwikkeling. Dankzij deze overname kunnen we de productie van eiwitproducten verder opschalen en aanbieden aan klanten in de VS en wereldwijd. Zo willen we voedingsoplossingen bieden die passen bij de wensen en behoeften van consumenten.”

Kyle Kachadurian, oprichter en ceo van Wisconsin Whey Protein: “Er is een natuurlijke match tussen het ondernemerschap van Wisconsin Whey Protein en de wereldwijde groeistrategie van FrieslandCampina Ingredients. Ik ben er trots op dat ons team onderdeel wordt van zo’n resultaat-gedreven bedrijf, een organisatie die impact maakt.”

Met de voorgenomen overname zal FrieslandCampina ook gaan samenwerken met Stainless Technologies, een zusterbedrijf van Wisconsin Whey Protein. Dit bedrijf ontwikkelt geavanceerde procestechnologie.

Context
Eiwitsupplementatie is tegenwoordig heel gebruikelijk in voeding. Op dit moment let 71% van de consumenten bewust op hun eiwitinname. Dat is een duidelijke stijging ten opzichte van 59 % in 2022 en 67 % in 2023. Dit komt doordat steeds meer mensen geloven dat een eiwitrijk dieet goed is voor hun gezondheid. Ook zijn er meer mensen die eiwitten belangrijk vinden in combinatie met sport, fitness en gewichtsbeheersing en er komen steeds nieuwe productinnovaties op de markt. Niet alleen de hoeveelheid eiwit telt, maar ook de kwaliteit wordt steeds belangrijker. Door deze groeiende vraag naar hoogwaardige eiwitten ontstaan er kansen om voor elk moment van de dag en voor elke doelgroep passende oplossingen te bieden. Verwacht wordt dat de markt voor wei-eiwitten tot 2030 jaarlijks met 6,6 % zal groeien.

Strategie
De overname past binnen de bredere investeringsstrategie van FrieslandCampina om een leidende rol te spelen op de wereldwijde eiwittenmarkt. De afgelopen jaren heeft het bedrijf flink geïnvesteerd en blijft dat ook doen, om wereldwijd sterker te worden en innovatie te stimuleren. Zo opent FrieslandCampina binnenkort een applicatiecentrum in Noord-Amerika, naast recente openingen in Azië en Europa en werd eerder de productiecapaciteit voor wei-eiwitten van verschillende locaties in Nederland al aanzienlijk uitgebreid.

Top drie
Deze strategische stap is een mijlpaal op de route van FrieslandCampina Ingredients naar een plek in de wereldwijde top drie van aanbieders op het gebied van sport- en actieve voeding. Tegelijk blijft het bedrijf marktleider in kindervoeding en medische voeding. De overname past binnen het langetermijnplan van het bedrijf.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door toezichthouders. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Bron: Out.of.Home Shops